Ce ar trebui facut? Plin de betivi la volan pe drumurile din Buzau. Cititi aici despre patru cazuri banale care puteau deveni tragedii
Last Updated on 22/05/2018 by Iulian Gavriluta

Alcoolemie la volanPoliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire a evenimentelor rutiere grave şi au efectuat peste 200 de testări cu aparatele etilotest. Astfel, au fost întocmite patru dosare penale, iar cele mai multe dintre acestea au vizat conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului.

 

 

În noaptea de 18 spre 19 mai a.c., poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au depistat în trafic un conducător auto în vârstă de 43 de ani, din Zărneşti, care prezenta halenă alcoolică. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. În seara zilei de 19 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat au depistat pe raza de competenţă, un bărbat în vârstă de 69 de ani, din localitate. În urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice. Ieri, 20 mai 2018, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie rurală Berca, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Gura Văii, au depistat în trafic un conducător auto în vârstă de 47 de ani, din Scorţoasa, autovehiculul condus de acesta având un traseu sinuos. Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat şi totodată a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate situaţiile poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ecaterina STROESCU