Gasesti usor loc si pentru copilul tau? A INCEPUT INSCRIEREA copiilor nou veniti la gradinita pentru anul scolar 2018 – 2019
Last Updated on 22/05/2018 by Iulian Gavriluta

Copii gradinita prescolariÎnscrierea la grădiniţă în anul şcolar 2018-2019 pentru copiii nou-veniţi a început, luni, în vreme ce reînscrierea copiilor care merg acum la grădiniţă şi doresc să o frecventeze şi în următorul an de învăţământ începuse în 7 mai. Conform Ministerului Educaţiei, înscrierea copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani are loc în două etape, succesiv, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

 

Astfel, reînscrierea copiilor care frecventează grădiniţa în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2018-2019 a început în 7 mai, iar înscrierea copiilor nou-veniţi se va desfăşura de luni, 21 mai. Orarul reînscrierilor şi înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţilor de învăţământ şi va fi afişat în fiecare grădiniţă, inclusiv pe site-ul acesteia şi eventual pe site-urile inspectoratelor şcolare. Reprezentanţii ministerului precizează că ocuparea locurilor, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, întâi grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). În limita locurilor disponibile, pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani. Dacă numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate criteriile de departajare precum existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi, existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte, existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învăţământ respectivă, existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, acestea fiind criteriile generale de departajare. Dacă acestea au fost epuizate, se vor aplica criteriile specifice de departajare, stabilite de fiecare unitate de învăţământ.

Sursa - stiripesurse.ro

A.M.