VIDEO – Intr-o lume fara cuvinte… Despre problemele deficientilor de auz cu Lector Universitar Doctor Florea BARBU la Emisiunea ” DIALOGURI LA INALTIME” de la TV NEWS Buzau
Last Updated on 21/05/2018 by Iulian Gavriluta

TV NEWS BUZAU Dialoguri la inaltime cu Alina Cretu si Lect.Dr.Barbu Florea 20.05.2018Intr-o lume fara cuvinte am putea spune ca ne-a dus invitatul Emisiunii "DIALOGURI LA INALTIME" de la TV NEWS Buzau, Lector Universitar Doctor Florea BARBU, un nume de referinta in lumea deficientilor de auz si comunicare din Romania si de peste hotare.

 

Cu un CV mai mult decat bogat, domnul profesor este singura persoana cu deficiente de auz din Romania care a obtinut titlul de doctor in urma cu 31 de ani, dupa 8 ani de munca, studiu intensiv si cercetare. A fost pe rand diacon, profesor de Limba Romana la o institutie de profil, Presedinte, timp de 12 ani, al Asociatiei Nationale a Surzilor din Romania, a lucrat in cercetare si in Ministerul Educatiei si este in prezent cadru didactic la Universitatea Bucuresti. Lucreaza in proiecte europene, colaboreaza cu parlamentari pentru imbunatatirea legislatiei persoanelor cu dizabilitati, este autorul mai multor carti de specialitate dar peste toate acestea este SOT, TATA, BUNIC, prieten, coleg si un OM cu un suflet deosebit ce lupta neincetat pentru drepturile persoanelor cu deficiente de auz. Cu ce probleme se confrunta comunitatea surzilor din Romania si care ar putea fi rezolvarea acestora? Cum functioneaza in alte state sistemele de protectie si promovare a deficientilor de auz? Incotro se indreapta invatamantul special din Romania? Sunt doar o parte dintre intrebarile al caror raspuns l-am aflat de la invitatul nostru. Veti afla aceste raspunsuri si multe altele urmarind Emisiunea "DIALOGURI LA INALTIME".

Va multumim Domnule Profesor pentru exemplul de buna practica pe care ni-l oferiti in fiecare zi!

REDACTIA

 

https://www.youtube.com/watch?v=c8ixKiaXjBM