INTREBAREA ZILEI – Sunteti de acord cu ATACUL Guvernului la Pilonul II de pensii? Se plănuiește suspendarea contribuțiilor de la 1 iulie
Last Updated on 21/05/2018 by Iulian Gavriluta

Pilonul II de pensiiProgramul legislativ al Guvernului pe 2018 include ca ”prioritate legislativă” un proiect de lege privind Pilonul II de pensii, în care se precizează că în perioada 1 iulie 2018 - 31 decembrie 2018 contribuțiile vor fi suspendate. Potrivit documentului, contribuţiile CAS (respectiv contribuţiile de asigurări sociale aferente pensiei) „sunt încasate integral la buget”, cu „suspendarea contribuţiilor în perioada 1.07 - 31.12.2018”.

În prezent, din sumele CAS pentru Pilonul I (sistemul pensiilor administrate de stat) se direcţionează automat 3,7% către Pilonul II. Ministrul Muncii a reacționat duminică seara și a declarat la o emisiune televizată că este ”o soluție a Comisiei de Prognoză” și nu se va întâmpla.”Nu suntem de acord cu ea. Nu se va întâmpla, pentru că trebuie să ajungă la noi. Este o soluție a Comisiei de Prognoză”, a declarat Olguța Vasilescu.

A.M.