INTREBAREA ZILEI – Sunteti de acord cu ATACUL Guvernului la Pilonul II de pensii? Se plănuiește suspendarea contribuțiilor de la 1 iulie

Pilonul II de pensiiProgramul legislativ al Guvernului pe 2018 include ca ”prioritate legislativă” un proiect de lege privind Pilonul II de pensii, în care se precizează că în perioada 1 iulie 2018 - 31 decembrie 2018 contribuțiile vor fi suspendate. Potrivit documentului, contribuţiile CAS (respectiv contribuţiile de asigurări sociale aferente pensiei) „sunt încasate integral la buget”, cu „suspendarea contribuţiilor în perioada 1.07 - 31.12.2018”.

În prezent, din sumele CAS pentru Pilonul I (sistemul pensiilor administrate de stat) se direcţionează automat 3,7% către Pilonul II. Ministrul Muncii a reacționat duminică seara și a declarat la o emisiune televizată că este ”o soluție a Comisiei de Prognoză” și nu se va întâmpla.”Nu suntem de acord cu ea. Nu se va întâmpla, pentru că trebuie să ajungă la noi. Este o soluție a Comisiei de Prognoză”, a declarat Olguța Vasilescu.

A.M.