UN DELICIU ! Răsfață-te cu Biscotti cu ciocolată şi alune de pădure
Last Updated on 19/05/2018 by Iulian Gavriluta

BiscuitiAstazi a venit vremea şi biscuiţilor italieni care se fac cu puţine ingrediente şi însoţesc perfect un ceai sau o cafea. Partea bună la reţeta de mai jos e că e foarte versatilă (poţi face biscotti în zeci de combinaţii) şi e lipsită de grăsimi (spre deosebire de majoritatea biscuiţilor, aceştia nu au unt).

 

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 100 grame zahăr
  • 125 grame făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 50 grame alune de pădure tăiate grosier
  • 75 grame ciocolată amăruie tăiată grosier

Preparare:

Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 180°C. Amestecă oul şi zahărul cu un mixer până obţii o spumă gălbuie, cam 3-4 minute. Încorporează făina şi praful de copt uşor cu o spatulă, apoi adaugă alunele de pădure şi ciocolata. Pe un tocător pudrat cu puţină făină, formează un "sul" din aluat, unge-l cu puţin lapte şi presară zahăr. Coace aluatul pentru 20 minute, apoi lasă-l să se răcească 5 minute. Taie aluatul cu un cuţit zimţat apoi mai coace feliile încă 5 minute pe fiecare parte. Serveşte-i calzi cu o cafea sau ceai. Biscotti se păstrează bine până la o săptămână în frigider. Poţi înlocui ciocolata şi alunele cu orice alte ingrediente, păstrând cât de cât cantităţile date.

Sursa - BlogCulinar.ro, smartwoman.ro

A.M.