Astazi a venit vremea şi biscuiţilor italieni care se fac cu puţine ingrediente şi însoţesc perfect un ceai sau o cafea. Partea bună la reţeta de mai jos e că e foarte versatilă (poţi face biscotti în zeci de combinaţii) şi e lipsită de grăsimi (spre deosebire de majoritatea biscuiţilor, aceştia nu au unt).
Ingrediente:
- 1 ou
- 100 grame zahăr
- 125 grame făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 50 grame alune de pădure tăiate grosier
- 75 grame ciocolată amăruie tăiată grosier
Preparare:
Porneşte cuptorul şi lasă-l să se încălzească la 180°C. Amestecă oul şi zahărul cu un mixer până obţii o spumă gălbuie, cam 3-4 minute. Încorporează făina şi praful de copt uşor cu o spatulă, apoi adaugă alunele de pădure şi ciocolata. Pe un tocător pudrat cu puţină făină, formează un "sul" din aluat, unge-l cu puţin lapte şi presară zahăr. Coace aluatul pentru 20 minute, apoi lasă-l să se răcească 5 minute. Taie aluatul cu un cuţit zimţat apoi mai coace feliile încă 5 minute pe fiecare parte. Serveşte-i calzi cu o cafea sau ceai. Biscotti se păstrează bine până la o săptămână în frigider. Poţi înlocui ciocolata şi alunele cu orice alte ingrediente, păstrând cât de cât cantităţile date.
Sursa - BlogCulinar.ro, smartwoman.ro
A.M.