LIVE – NUNTA REGALĂ 2018 – Prinţul Harry şi Meghan Markle: o poveste de dragoste la prima vedere. Afla totul despre protocol, organizare si semnificatia ceremoniei
Last Updated on 19/05/2018 by Iulian Gavriluta

Nunta regalaPrinţul Harry şi Meghan Markle susţin că a fost dragoste la prima vedere pentru ei şi că amândoi au simţit că scurta lor primă întâlnire aranjată pe nevăzute ar putea să devină ceva foarte important. Întâlnirea lor a fost aranjată de un prieten comun, pe când fosta actriţă americană era în trecere prin Londra, în iulie 2016.

 

Cei doi au mărturisit mai târziu că ştiau foarte puţine unul despre celălalt. Viteza cu care s-a dezvoltat relaţia dintre ei i-a surprins pe amândoi. "Faptul că m-am îndrăgostit atât de repede de Meghan a fost atât de incredibil, încât a fost o confirmare că, pentru mine, astrele erau aliniate. Totul era perfect", a spus Harry ulterior. Cei doi împărtăşeau o pasiune pentru acţiunile caritabile. După mai puţin de doi ani, ei se vor căsători la castelul Windsor, pe 19 mai, pecetluind o relaţie care s-a dezvoltat rapid departe de ochii presei şi care a supravieţuit după ce a devenit publică şi a captat atenţia întregii lumi. Când s-au întâlnit prima dată, Markle era o femeie în vârstă de 34 de ani, divorţată de trei ani, iar Harry, pe atunci în vârstă de 31 de ani, avusese deja mai multe relaţii şi pusese punct de curând carierei sale de zece ani în armată. Harry nu auzise niciodată de Markle şi nu vizionase serialul TV "Costume/ Suits", în care actriţa a jucat din 2011. Şi-au dat întâlnire a doua zi, iar, câteva săptămâni mai târziu, plecau în vacanţă în Botswana, "un pas uriaş" făcut atât de devreme, dar care a meritat, după cum a spus ulterior Harry. Relaţia lor a continuat departe de ochii presei timp de şase luni, Markle continând să filmeze pentru "Suits" în Toronto. Prinţul a spus că familia regală l-a sprijinit foarte mult în ceea ce priveşte această relaţie, inclusiv bunicii, regina Elizabeth a II-a şi prinţul Philip, tatăl, prinţul Charles, şi fratele, prinţul William, şi soţia acestuia, Kate. Atunci când relaţia lor a fost făcută publică, în noiembrie 2016, Harry a transmis un comunicat redactat în termeni foarte duri la adresa presei care a scris despre faptul că iubita sa este metisă. La momentul respectiv, un purtător de cuvânt al lui Harry, Jason Knauf, a spus că Markle a fost subiectul unui "val de abuzuri şi hărţuiri". "Prinţul Harry este îngrijorat pentru securitatea domnişoarei Markle şi foarte dezamăgit că nu a putut să o protejeze", a mai spus atunci Knauf. În noiembrie 2017, într-o seară petrecută la locuinţa lor de pe domeniul Kensington, pe când preparau o cină cu pui prăjit, Harry a cerut-o în căsătorie pe Markle. Inelul de logodnă a fost creat de Harry, folosind diamante care i-au aparţinut mamei sale, prinţesa Diana de Wales. Markle a spus "da" înainte ca Harry să încheie propunerea.

Şi-au anunţat logodna, iar Markle a fost rapid integrată în familia regală, participând la diverse evenimente oficiale. Căsătoria prinţului Harry, pe 19 mai, la castelul Windsor, se anunţă a fi cel mai urmărit eveniment de gen al anului în Marea Britanie. În martie, Meghan Markle a fost botezată în Biserica anglicană, într-o ceremonie secretă, la care au asistat logodnicul ei şi câţiva membri ai familiei acestuia. Convertirea la acest rit era necesară înainte de căsătoria cu prinţul Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a. Regina este, printre altele, şi şef al Bisericii anglicane. Markle, care era protestantă, a primit confirmarea imediat după botez. Totodată, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi-a dat consimţământul formal pentru căsătoria prinţului Harry. "Îmi dau consimţământul pentru (încheierea) unui contract de căsătorie între nepotul meu iubit Harry Charles Albert David de Wales şi Rachel Meghan Markle", a scris regina într-o scrisoare transmisă pe 14 martie Consiliului său privat. Potrivit legii britanice, persoanele care figurează între primii şase moştenitori în ordinea de succesiune la tron trebuie să obţină consimţământul formal al reginei înainte de căsătorie. În prezent, prinţul Harry este al şaselea în ordinea de succesiune, după tatăl său, prinţul Charles, fratele său, prinţul William, şi copiii pe care acesta îi are cu ducesa Catherine, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis

Locația

Nunta regală va avea loc la Capela St. George a Castelului Windsor. Purtătorul de cuvânt al Casei Regale, Jason Knauf, a spus despre castel că este „un loc foarte important pentru cuplu”, adăugând că cei doi au fost de multe ori împreună aici. Biserica Saint George a devenit un loc special după ce tatăl lui Harry, prinţul Charles, s-a căsătorit cu ducesa de Cornwall în anul 2005. Locul a fost, de asemenea, ales pentru căsătoria vărului prinţului Harry, Peter Phillips cu Autumn Kelly în 2008, şi al contelui şi contesei de Wessex în 2009.

Invitații

Deși Prințul Harry a spus că nu a făcut încă o listă de invitații pentru nuntă, presa britanică speculează că vor fi invitați la eveniment și soții Barack și Michelle Obama. Însă guvernul britanic se teme că acest fapt ar cauza tensiuni și că Donald Trump ar fi nemulțumit, în contextual în care el nu a apucat într-un an de mandate să o întâlnească pe Regina Elisabeta în persoană. Când a fost întrebat în cadrul unei emisiuni de televiziune dacă fostul cuplu prezindențial a fost invitat la ceremonie, Prințul Harry a răspuns: „Nu știu, nici măcar nu am făcut lista de invitați. Cine știe dacă vor fi invitați sau nu, nu vreau să stric surpriza”.

Nunta va fi televizată

Jason Knauf,un purtător de cuvânt al Casei Regale Britanice, a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Kensington că cea mai așteptată nuntă a anului 2018 va fi televizată. ,,Cei doi își doresc ca acea zi să fie una specială atât pentru ei, dar și pentru prieteni și familie. De asemenea, își doresc ca nuntă să fie concepută în așa fel încât toți oamenii să aibă acces la acel moment. În prezent lucrăm la modul în care acest lucru va fi posibil de realizat”, a spus Knauf. Titlul regal pe care îl vor avea Prințul Harry și Meghan Markle după căsătorie După nuntă, Meghan Markle va purta titlul de „Ducesă de Sussex”, în timp ce Prințul Harry va fi „Duce de Sussex”. De asemenea, referințele la Meghan Markle se vor face sub titulatura de „Alteța sa Regală”, odată ce va intra în familia Regală a Marii Britanii.

A.M.

 

https://www.youtube.com/watch?v=N42MQJX4KoY

 

https://www.youtube.com/watch?v=8nbFfetIsks

 

https://www.youtube.com/watch?v=yQDleyXnnkc