SE DESCHIDE UN NOU PUNCT DE LUCRU al ISU Buzau deservit de 24 pompieri si paramedici. Unde va functiona acesta?
Last Updated on 17/05/2018 by Iulian Gavriluta

ISU BuzauDeschiderea celor trei Puncte de lucru la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău – Pietroasele, Beceni și Nehoiu, care au îndeplinit obiectivele referitoare la creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi protecţia comunităţii, conduce la analiza tuturor oportunităţilor de înfiinţare a noi structuri de intervenţie în zona de competenţă. 

Astfel, în ziua de duminică, 20.05.2018, cu începere de la ora 10:00, va fi inaugurat în localitatea Padina, printr-un ceremonial militar şi religios, un nou Punct de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău.

La eveniment sunt invitaţi să participe Secretarul de Stat în M.A.I. și Șeful D.S.U. – dr. Raed Arafat, Inspectorul General al I.G.S.U. – General de Brigadă Dan-Paul Iamandi, Prim adjunctul Inspectorului General al I.G.S.U. – Colonel Daniel Marian Dragne, Prefectul Județului Buzău – Carmen-Adriana Ichim, Președintele Consiliului Judeţean Buzău – Petre Emanoil Neagu, precum şi reprezentanți ai SC Hunt Oil Company of România SA, ai OMV Petrom, respectiv ai administraţiei publice locale din raionul de intervenţie arondat. Structura de intervenţie din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău va deservi zona de sud-est a judeţului care circumscrie comunelor Padina, Rușețu, Pogoanele, Scutelnici, Luciu, Largu și Brădeanu cu cele 16 sate aparţinătoare, însumând o suprafaţă de 22.852 kmp, cu o populaţie de 25.950 de locuitori. Punctul de lucru va fi deservit de 24 de pompieri şi paramedici şi va dispune de două autospeciale, dintre care una de stingere cu apă şi spumă de capacitate mărită, echipată şi cu accesorii specifice pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor medical, precum şi o ambulanţă S.M.U.R.D. Tehnica de intervenție a fost donată, potrivit parteneriatului public privat dintre SC Hunt Oil Company of România SA, OMV Petrom, Primăria Padina şi ISU Buzău, de către societățile comerciale, spaţiile necesare desfăşurării activităţilor specifice fiind puse la dispoziţie, cu titlu gratuit, prin Hotărârea nr 25/17.04.2018, de către Consiliul Local al comunei Padina.Prin deschiderea acestui punct se vor reduce timpul mediu de răspuns la situaţiile de urgenţă de la 45 de minute la 24 minute, distanţa medie de la 41 km la 23 km şi implicit consumurile de carburant, crescând astfel nivelul de siguranţă şi protecţie a comunităţilor.

Ecaterina STROESCU