LIVE – Fara prezenta Presedintelui Romaniei, a Premierului sau a altor demnitari importanti, ZIUA EROILOR sarbatorita la Buzau cu Parada Militara Internationala (FOTO-VIDEO)
Last Updated on 17/05/2018 by Iulian Gavriluta

Cimitirul EroilorPrefectul Judetului Buzau, Carmen Adriana ICHIM a semnat ordinul prin care se aprobă organizarea manifestărilor dedicate „Zilei Eroilor”, astazi, joi 17 mai 2018. De asemenea, se aprobă Programul festivităţilor care se vor desfăşura cu această ocazie în Județul Buzău.

 

Comandantul Garnizoanei Buzău va dispune măsurile necesare pentru organizare ceremoniilor militare prilejuite de această sărbătoare. Incepand de la primele ore ale diminetii, intervalul orar 08.00-16.00, in fata sediului Diviziei 2 Infanterie „Getica” are loc o expozitie de armament si tehnica militara, iar la ora 12.00, o Ceremonie militara si religioasa de reinaugurare a Cimitirul Eroilor din Buzau.Activitatile vor continua cu Parada Militara Internationala, incepand cu ora 13.00, cu pornire de la Cimitirul Eroilor, pe Bulevardul Calea Eroilor, catre sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Slujbe religioase si reinaugurarea Cimitorului Eroilor, parada militara internationala şi depuneri de coroane şi jerbe de flori din partea autorităţilor sunt principalele acţiuni prin care se comemoreaza memoria celor căzuţi pe câmpurile de luptă. Ziua Eroilor este sărbătorită în fiecare an cu ocazia sărbătorii religioase a Înălţării Domnului. Istoricii spun ca această tradiţie a fost instituită la sfârşitul Primului război mondial. Stabilirea Zilei eroilor, în 1920, a fost un act de mare cinstire a memoriei celor care şi-au jertfit viaţa pe câmpurile de luptă şi, în 1920, România a mai făcut un lucru care a singularizat-o în lume: a fost prima ţară care a decis să se îngrijească, să fie ocrotite şi respectate şi mormintele ostaşilor străini care au murit pe câmpurile de luptă din România în Primul război mondial. Naţiunea română a plătit un tribut greu în secolul XX, pentru că în cele două războaie mondiale au murit aproape un milion de soldaţi.

Programul complet al manifestarilor poate fi consultat accesand site-ul prefecturabuzau.ro

I.G.

A.M.

Ziua Eroilor 8

 

Ziua Eroilor 7

 

Ziua Eroilor 6

 

Ziua Eroilor 5

Ziua Eroilor 4

 

Ziua Eroilor 3

 

Ziua Eroilor 2

 

Ziua Eroilor 1

 

{vsig}eroi-torte{/vsig}