Aceste NON MODELE ce ne conduc – Ion Tiriac, fost militian si Ilie Nastase. Doi generali “de carton”
Last Updated on 15/05/2018 by Iulian Gavriluta

TIRIAC MAURERPublicaţia militiaspirituala.ro a dezvăluit şi o latură mai puţin cunoscută a lui Ion Ţiriac şi anume cea militară. "În anul 1960 (n.r. avea 21 de ani), Ion Ţiriac a fost încadrat ca sublocotenent de miliţie în cadrul Secţiei de tenis a Clubului Sportiv „Dinamo” Bucureşti – pendinte de Ministerul Afacerilor Interne (cu un an în urmă Ţiriac venise prin transfer de la Braşov).

 

Datorită performanţelor sale sportive interne şi internaţionale, UTM-istul Ion Ţiriac a fost avansat la excepţional ajungând în 1965 la gradul de locotenent major de miliţie. La data de 9 aprilie 1965, locotenentul major Ţiriac I. Ion a fost decorat cu Medalia „În Serviciul Patriei Socialiste”, clasa a II-a, pentru „5 ani vechime în unităţile militarizate ale Ministerului Afacerilor Interne”[1]. Prin acelaşi act normativ au fost decoraţi şi celebrii fotbalişti dinamovişti, Ion şi Lică Nunweiler (care erau la acea dată încadraţi în Miliţie cu gradul de căpitan, respectiv locotenent major). După ce în octombrie 1971 echipa României a ajuns în finala Cupei „Davis” (pe care a şi pierdut-o în faţa Statelor Unite), tenismenilor Ilie Năstase şi Ion Ţiriac li s-a conferit Ordinul „Muncii”, clasa I, pentru merite deosebite în activitatea sportivă", scrie publicaţia amintită.

Ţiriac a făcut dezvăluiri despre trecutul său, spunând că nu regretă absolut nimic. În acelaşi timp, se amuză pe seama gradelor obţinute de prietenul său Ilie Năstase.

"Eu sunt miliţian. Nu mă ascund de nimeni. Am mâncat pâine de la Ministerul de Interne 20 de ani. Nu uit. Nici de la Braşov, de la Steagu Roşu nu uit. Eu am fost dinamovist. Năstase a fost dincolo. Eu am rămas şi locotenent-colonel sau care mi-a fost gradul...

Nici pensie nu mi-au dat în regulă. Dar singura chestie care mă deranjează este când se îmbracă Năstase şi are două stele de general. Trebuie să-l salut şi să-i spun: Domnule general, să trăiţi!"

SURSE: ADEVARUL, MILITIASPIRITUALA

ION TIRIAC MILITEAN

 

MAURER SI TIRIAC