VIDEO – TV News Buzau – “INTERVIURI ALTFEL” – La Buzau se pune de un “Centenar cu infuzie sovietica”. Colaboraționismul Diviziei “Tudor Vladimirescu”
Last Updated on 14/05/2018 by Iulian Gavriluta

divizia TRADATOAREIn cadrul “INTERVIURILOR ALTFEL” de la TV News Buzau am incercat sa atingem o tema pe care nu indraznesc sa o atinga altii: “Centenarul de la Buzau – cu infuzie sovietica”. Despre Divizia tradatoare “Tudor Vladimirescu” si altele…afisate pe zidurile Unitatii Militare de langa Cimitirul Eroilor din Buzau, VORBIM IN MATERIALUL video ATASAT. Putina istorie:

 

“In octombrie 1943 , Comitetul de Stat pentru Apărare al URSS , a hotărât ca pe teritoriul său să se înfiinţeze unităţi militare înarmate din rândul prizonierilor de război. Divizia "Tudor Vladimirescu" a fost una dintre acestea alături de Divizia poloneză "Tadeusz Kosciuszko" si de Brigada independentă cehoslovacă. Aceste divizii de voluntari au fost folosite pentru a asigura ascensiunea partidelor comuniste din aceste state şi pentru cucerirea puterii. Corpul voluntarilor se obliga să lupte pe front împotriva Germaniei naziste şi aliaţilor săi .

       Militarii de grad inferior au acceptat această formulă , dar procentajul din rândul ofiţerilor a fost foarte slab, cel mult 15 la sută. Ana Pauker, aflată pe teritoriul sovietic încă din 1941, activa ca un pion de bază al mobilizării şi al activităţii de propaganda pentru formarea primei divizii de voluntari români din rândul prizonierilor de război. Din luna octombrie şi până în luna mai 1944, divizia a fost antrenată şi înarmată pentru a intra în prima linie a frontului , ca divizia I română de infanterie a Frontului 2 Ucrainian. Potrivit Codului de Justiţie Militară, art. 498-499 şi 501 , valabil din 1939, voluntarii români constituiţi în divizia "Tudor Vladimirescu" se găseau în situaţia de trădare de ţară şi urmau să fie executaţi de către autorităţile militare române în caz de capturare. Divizia a asigurat funcţionarea nucleului care a întreprins schimbări majore în interiorul structurii naţionale de apărare, al cărui comandant suprem era regele Mihai. După finalizarea războiului , în cadrul diviziei "Tudor Vladimirescu" , a activat un comisar politic al Serviciul Agitprop – agitaţie şi propagandă - după model sovietic, care a contribuit la politizarea din armata română şi la tranziţia de la Armata regală la Armata populară.

VA INDEMNAM SA URMARITI EMISIUNEA!

Adrian Constantin

 

https://www.youtube.com/watch?v=uaIZzTJYUzs&feature=youtu.be

NIMIC NU E INTAMPLATOR...NICI CHIAR LA BUZAU! DIVIZIA TRADATOARE ESTE LAUDATA DE TOMA, REPREZENTANTUL AMBASADEI RUSIEI ESTE AICI, SE DEPUN COROANE...LA "SOVIETICI" SI RESTUL. CUM ALTFEL? DOAR LIVIU DRAGNEA ESTE NEPOTUL GENERALULUI MARIN DRAGNEA(DECORAT DE PUTIN), CEL CARE A VENIT IN ROMANIA CALARE PE TANCURILE DIVIZIEI TUDOR VLADIMIRESCU, FACUTA DE STALIN CU ANA PAUKER SI VALTER NEUMAN - TATAL LUI PETRE ROMAN. ACUM GENERALUL, RUDA LUI DRAGNEA, ESTE PRESEDINTELE VETERANILOR PE TARA! REVOLTATOR, NU? 

CITITI si: https://frip.ro/detalii-incredibile-liviu-dragnea-este-nepotul-generalului-marin-dragnea-un-prieten-apropiat-al-rusiei-a-facut-parte-din-divizia-tradatorilor/