FOTO – PROIECTUL SCOLAR REGIONAL – ”Today a Project, Tomorrow the Future – editia a IV-a, s-a desfasurat la Liceul Tehnologic ”Grigore C. Moisil” din Buzau
Last Updated on 13/05/2018 by Iulian Gavriluta

proiect 2018 News Buzau 0001Sambata 12 mai 2018, Liceul Tehnologic ”Grigore C. Moisil” a fost gazda celei de-a IV-a editii a concursului regional ”Today a Project, Tomorrow the Future”, concurs ce se adresează elevilor liceelor tehnologice și vocaționale care au posibilitatea de a demonstra aplicabilitatea practică a domeniului pentru care se pregătesc, dar și o bună cunoaștere a limbii engleze.

 

Echipele de elevi au trebuit să prezinte câte un proiect specific domeniului de specializare, prezentarea facandu-se în limba engleză. La aceasta etapă s-au inscris echipe din judetele Buzău, Bacău, Prahova, Ialomița si din municipiul Bucuresti. Alături de organizatori și de concurenți s-au aflat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Buzău, reprezentat de dna inspector școlar general Otilia Trifan și inspector școlar de limba engleză Georgeta Oprea, precum și Primăria Buzău, prin dl primar Constantin Toma. Membrii juriului și invitații au apreciat calitatea mini-proiectelor prezentate de elevi, dar și exprimarea fluentă în limba engleză.

PROIECTUL SCOLAR REGIONAL

„TODAY A PROJECT, TOMORROW THE FUTURE”

În contextul actual, din ce în ce mai mult se pune accentul pe o bună cunoaștere a cel puțin unei limbi de circulație internațională. Acest lucru nu este de ajuns dacă nu se împletește cu o bună cunoaștere a meseriei/domeniului pentru care ești pregătit. De asemenea, există o nevoie tot mai mare de a folosi inter- si transdisciplinaritatea în procesul de predare-învățare.

Grupul țintă al proiectului este format din elevii liceelor tehnologice și vocaționale care vor avea posibilitatea de a demonstra aplicabilitatea practică a domeniului pentru care se pregătesc, dar și o bună cunoaștere a limbii engleze. Beneficiarii indirecți sunt profesorii implicați în proiect, profesorii de limba engleză și profesorii de diverse specialități, care au oportunitatea de a privi disciplina pe care o predau din punct de vedere inter- si transdisciplinar.

Activitatea se desfășoara sub forma unui concurs care se adresează elevilor de la liceele tehnologice și vocaționale, in 2etape, cea județeană s-a desfășurat anul acesta pe 24 martie, iar etapa regionala va avea loc sambata, 12 mai 2018, incepand cu ora 10:00. La aceasta etapa s-au inscris echipe din judetele Buzau, Bacau, Prahova si din municipiul Bucuresti.

Echipele trebuie să prezinte câte un proiect specific domeniului de specializare, prezentarea facandu-se în limba engleză.Fiecare echipă este alcătuită din 1-2 elevi, fiecare liceu putând participa cu câte echipe dorește, ținând cont de specializările pe care le are. Fiecare echipă este coordonată de câte un profesor de limbă engleză și de un profesor de specialitate. Proiectul fiecărei echipe este însoțit de rezultatul practic al acestuia (obiecte, schițe, etc).

Jurizarea se face pe anumite criterii, de catre un juriu format din 1profesor de limbă engleză, 1 profesor de specialitate, precum si de1 reprezentant al unei institutii locale.La fiecare secțiune se vor acorda Premiul I, Premiul II, Premiul III și 4 premii speciale: Premiul special pentru originalitatea ideii prezentate, Premiul special pentru originalitatea prezentării, Premiul special pentru fluența vorbirii în limba engleză, Premiul special pentru acuratețea informațiilor prezentate.

Responsabili de desfășurarea acestui proiect, care anul acesta a ajuns la a 8-a editie, sunt prof. Georgeta Oprea,inspector de limba engleza, prof. Adriana Voicu, director al Liceului Tehnologic „Grigore C. Moisil” Buzau, prof. Magdalena Cretu si prof. Cristina Toma.

I.G.

{vsig}proiect-scolar-regional-Buzau{/vsig}