VIDEO – AFGANISTAN – Misiune de securitate “SHURA”, executata de Batalionului de Protecția Forței “Vulturii Carpaților”( Divizia 2 Infanterie “Getica”)
Last Updated on 12/05/2018 by Iulian Gavriluta

News Buzau Vulturii Carpatilor AfganistanSfârșitul de săptămână îi găsește pe militarii Batalionului de Protecția Forței "Vulturii Carpaților" într-o misiune tip security shura. Acest tip de misiune presupune întâlnirea cu liderii comunităţii din zona de responsabilitate, forţele de coaliţie şi forţele de securitate şi apărare afgane, discuția fiind centrată pe tema securităţii din zona de responsabilitate şi pe problemele cu care se confruntă comunitatea locală.

Militarii Batalionului de Protecția Forței „Vulturii Carpaților” din Divizia 2 Infanterie “Getica” au fost introduşi în teatrul de operaţii din Afganistan în luna februarie. În anul 2018, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni.

TEXT/VIDEO: Maistru militar principal Iulian Cadulencu

 

https://www.youtube.com/watch?v=ao9RAhJ4EoE&feature=youtu.be