PIETONII….LA CONTROL! 66 de pietoni amendati si mai multi soferi lasati fara permise dupa un control al politistilor buzoieni

Treceri pietoniPentru creşterea gradului de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 170 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 15 permise de conducere ca urmare a neregulilor constatate. Aparatele radar amplasate în special pe arterele cu cele mai mari valori de trafic, au înregistrat 32 de autovehicule ce au încălcat regimul legal de viteză.

Pe lângă punctele-amendă care le-au fost aplicate, împotriva a cinci şoferi, care au condus maşinile cu viteze ce au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele legale maxime admise a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării, pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză – 164 km/h a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui şofer de 51 de ani din Bacău depistat la volanul autoturismului pe DN E85, în afara localităţii Grebănu. Alte 10 permise au fost reţinute pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, dar şi pentru neacordarea priorităţii auto şi pietonale. Tot în cadrul activităţilor desfăşurate, au fost sancţionaţi 66 de pietoni care s-au angajat neregulamentar în traversarea în drumului public. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de peste 36.000 lei.

Ecaterina STROESCU