LIVE – Despre Programul Ceremoniei militare si religioase de Ziua Eroilor
Last Updated on 10/05/2018 by Iulian Gavriluta

Parada Militara BuzauMinisterul Apararii Nationale si Primaria municipiului Buzau organizeaza in zilele de 16 si 17 mai 2018, o serie de activitati dedicate Zilei Eroilor si aniversarii centenarului Romaniei. In data de 16 mai, incepand cu ora 20.45, in Piata Dacia, va avea loc un scurt concert de muzica militara.

 

La ora 21.00 va incepe Ceremonia militara de retragere cu torte, pe traseul Piata Dacia - Aleea Trandafirilor - Bulevardul Unirii - Bulevardul Calea Eroilor - Cimitirul Eroilor. Incepand cu ora 21.30, la Cimitirul Eroilor din Buzau, se va desfasura o Ceremonie militara de rostire solemna a numelor eroilor cazuti la datorie in Primul Razboi Mondial, dupa care se va continua retragerea cu torte pe traseul Cimitirul Eroilor - Rond Kaufland Sud - Bulevardul Calea Eroilor - Bulevardul Maresal Alexandru Averescu - Camin de garnizoana - sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

In data de 17 mai, intre orele 08.00-16.00, in fata sediului Diviziei 2 Infanterie „Getica” va avea loc o expozitie de armament si tehnica militara, iar la ora 12.00, o Ceremonie militara si religioasa de reinaugurare a Cimitirul Eroilor din Buzau.

Activitatile vor continua cu Parada Militara Internationala, incepand cu ora 13.00, cu pornire de la Cimitirul Eroilor, pe Bulevardul Calea Eroilor, catre sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

I.G.

Getica 4

 

Getica 2

 

Getica 1

 

Getica 3