FOTO – Vizita Sefului de Stat Major al misiunii Resolute Support în campul românesc din Kandahar
Last Updated on 08/05/2018 by Iulian Gavriluta

Afganistan 2018 News Buzau 0001Duminică, 6 mai, militarii Batalionului de Protecția Forței „Vulturii Carpaților” au fost vizitați de către Șeful de Stat Major al Misiunii Resolute Support, generalul locotenent(Deu) Johann Langenegger, aflat în vizită la Comandamentul de Instruire, Consiliere și Asistență din Regiunea de Sud (TAAC-South). În cadrul vizitei, domnia sa a dorit să se întâlnească cu militarii implicați în incidentul din data de 30 aprilie.

(...)Aflându-mă la TAAC-South, am decis să vă fac o vizită și sunt foarte fericit că am reușit să vă întâlnesc. Ca să fiu sincer, aș fi preferat ca acesta situație să nu fi existat (incident – n.a.), totuși acestea s-au întâmplat, însă ne bucurăm cu toții că sunteti bine(...)a transmis generalul locotenent militarilor răniți.

Totodată, în semn de recunoștință pentru modul în care și-au îndeplinit sarcinile până în prezent în cadrul misiunii, șeful de Stat Major al RSM, împreună cu generalul de brigadă(US)John Lathropcomandantul TAAC-South, au acordat militarilor răniți coin-ul reprezentativ al structurii din care fac parte. De asemenea, comandantul batalionului, locotenent-colonel Ionuț Ilinca, a înmânat generalului locotenent(Deu) Johann Langenegger, o placheta cu emblema batalionului.

Cu acest prilej militarii Batalionului de Protecția Forței „Vulturii Carpaților” aduc mulțumiri tuturor celor care au fost alături de ei în acele momente de grea încercare.

Text: Locotenent Crinu Șincari

Foto: Maistru militar principal Iulian Cadulencu

{vsig}afganistan-militari-d2i{/vsig}