GREVA IN SANATATE! Astazi, angajatii din spitale (inclusiv Buzau) declanseaza protestul
Last Updated on 07/05/2018 by Iulian Gavriluta

Greva sanatateFederatia Sanitas anunta vineri ca a strans peste 50.000 de semnaturi, indeplinind conditiile pentru declansarea grevei generale. Sindicalistii din sanatate vor intra in greva de avertisment in 7 mai, urmand ca in 11 mai sa fie greva generala. In sedinta Consiliului National al Federatiei Sanitas care a avut loc vineri s-a discutat despre rezultatele dialogului purtat in ultima saptamana cu reprezentantii Ministerului Sanatatii si au fost analizate listele de semnaturi pentru greva.

 

Sindicalistii Sanitas anunta ca au fost stranse peste 50.000 de semnaturi, indeplinind astfel conditiile pentru declansarea grevei in sistemul de sanatate si asistenta social.Calendarul protestelor va fi mentinut, spune Sanitas, angajatii din sanatate urmand sa intre in greva de avertisment luni, 7 mai, de la ora 9.00 pana la ora 11.00, si in greva generala in 11 mai. "Membrii Consiliului National au reiterat faptul ca organizatia noastra ramane deschisa la dialog, in conditiile in care partea guvernamentala ofera – chiar si in al doisprezecelea ceas – solutii consistente si real aplicabile pentru rezolvarea problemelor generate in Sanatate si Asistenta sociala prin aplicarea noii legi a salarizarii”, transmit sindicalistii. Cateva mii de angajati din sistemul sanitar au protestat in 24 aprilie in Piata Victoriei din Capitala, la un miting organizat de Federatia Sanitas.Sindicalistii acuza discriminari in noul sistem de salarizare, spunand ca exista doua categorii de angajati - medici si asistenti - ale caror salarii au crescut, insa exista cel putin alte sapte categorii care in urma aplicarii legii salarizarii pierd lunar din venit sume care ajung pana la 1.300 de lei. O delegatie a protestatarilor a discutat cu vicepremierul Viorel Stefan, liderul Sanitas anuntand la finalul intalnirii ca li s-a transmis ca exista o solutie, care nu a fost insa prezentata, dar care se regaseste in materialul propus de managerii de spitale, vestea buna fiind ca se doreste ca in luna mai salariile sa nu mai fie mai mici decat nivelul din luna februarie. El a precizat atunci ca va fi mentinut calendarul protestelor.

A.M.

P.S. In spitalele din Buzau, cei afectati, membri ai Sindicatului SANITAS vor fi si ei in greva, astazi, timp de 2 ore - 09:00-11:00.