INCREDIBIL, PRETUL ITI TAIE POFTA! Un kilogram de cirese costa cat 17 litri de benzina sau cat 65 de kilograme de cartofi

Pret ciresePrimele cireşe au apărut pe tarabele din pieţe, la un preţ ce-ţi taie pofta. Costă între 80 şi 100 de lei kilogramul şi vin din Grecia. Puţini sunt însă cei care se îndură să cumpere. Cele româneşti se fac abia peste două săptămâni şi vor costa de patru ori mai puţin, promit cultivatorii.

 

Roşii, frumoase, arătoase. Primele cireşe apărute pe tarabe îţi iau ochii şi banii într-o clipită. Nici braşovenilor nu le-a venit să creadă când au văzut preţul format din trei cifre: 100 lei, pe kilogram. În pieţele din Capitală, sunt ceva mai ieftine: 80 de lei kilogramul. Chiar şi aşa, un singur fruct ajunge astfel să coste un leu! Comercianţii spun că săptămâna viitoare, vor ajunge în pieţe şi cireşele bulgăreşti, uşor mai ieftine. Între timp, în livezile româneşti, se pregăteşte revanşa. Soiul de mai, rivan, se coace văzând cu ochii. Astfel ca, la costul de 100 de lei pentru un kilogram am putea spune ca de acesti bani putem cumpara 17 litri de benzina cu care mergem 250 de kilometri sau am putea cumpara in medie 60 de kilograme de cartofi sau am putea cumpara rechizite pentru un elev.

A.M.