UPDATE – Cel de al treilea barbat aflat in soc anafilactic a fost stabilizat. SOCANT! DOI oameni UCISI de albine la Cernatesti. A treia persoana in stare grava
Last Updated on 05/05/2018 by Iulian Gavriluta

Albine ucigaseDoi oameni au murit, sâmbătă, iar un al treilea este în şoc anafilactic dupa ce au fost înţepaţi de albine, in satul Aldeni,comuna buzoiană Cernăteşti. Din primele informaţii furnizate de reprezentanţii Jandarmeriei Buzău, cele trei persoane au fost atacate de mai multe albine agresive. Doua dintre ele au decedat, iar a treia este în şoc anafilactic.

 

”O neglijență a unor apicultori. Nu se transportă ziua albinele. Erau 3 băieți din Berca. Au vrut să plece cu el și nu și-au dat seama că au desfăcut chingile. Ei descărcau stupii, avem mulți salcâmi. Unul a murit în drum spre spital, altul a fost găsit mort.”,a declarat pentru un post national de televiziune primarul Petrică Mârzea. La faţa locului sunt autorităţi locale, jandarmi, poliţişti, dar si apicultori şi medici de la Ambulanţă, care incearca să salveze persoana care e în şoc anafilactic.

Sursa - Comunicat IJJ Buzau, digi24.ro

A.M.

UPDATE - AL TREILEA BARBAT AFLAT IN SOC ANAFILACTIC A FOST STABILIZAT SI TRANSPORTAT DE URGENTA LA SPITAL. Conform martorilor, atât el, cât şi ceilalţi doi bărbaţi care au decedat în urma înţepăturilor descărcau stupii aduşi în zonă, unde sunt mulţi salcâmi înfloriţi. Autorităţile afirmă că unul dintre bărbaţi a fost găsit decedat lângă maşina cu care fuseseră transportaţi stupii. Cel de-al doilea bărbat decedat în urma înţepăturilor a încercat iniţial să se salveze, urcând în maşină şi mergând aproximativ 500 de metri, fără însă a sesiza că a fost urmărit de roiul de albine, care l-au atacat în momentul în care a coborât din vehicul. Se apre că stupii erau aduşi dintr-o zonă de şes, cultivată cu rapiţă, iar maşina ar fi stat mai mult în trafic în zona podului de la Mărăcineni, unde se desfăşoară lucrări de reparaţii. Conform apicultorilor, agresivitatea albinelor ar fi fost cauzată de temperatura ridicată, ale cărei efecte au fost amplificate şi de faptul că în timpul transportului stupii au fost acoperiţi cu o folie.