RETETELE BUNICII – Un pranz excelent prin mineralizare si vitaminizare cu CIORBA DE STEVIE CU OREZ

Ciorba de stevie cu orezBogata in antioxidanti, minerale, fibre si vitamine, ciorba de stevie constituie un excelent pranz. Ajuta la detoxifierea organismului, il remineralizeaza si vitaminizeaza, il hidrateaza si ii intinde o mana digestiei. Saraca in grasimi, ciorba de stevie este si saraca in calorii, poate fi servita cu brio in post, dar si in regimul vegetarian pe care multi il imbratiseaza in ultima vreme.

 

 

Ingrediente꞉

  • 6 legaturi de stevie proaspata
  • putina sare
  • 1 -2 linguri cu ulei
  • 1 legatura de leustean
  • 2 cepe galbene medii
  • 1 litru de bors
  • 4 morcovi medii
  • 1 ardei gras (mare)
  • 1 radacina de telina medie
  • 3-4 linguri cu bulion
  • 1/2 cana cu orez si circa 1,5 litri de apa

Preparare꞉

Legumele se spala, se curata si se toaca marunt (morcovul, ceapa, radacina si ardeiul gras). Legumele se dau deoparte si se pune apa intr-o oala. Se poate adauga putina sare, ulei si bulion. Cand fierbe, se adauga legumele si se lasa cateva minute. Aproape de final, se adauga orezul, borsul si stevia tocata marunt. Se mai lasa sa fiarba cateva minute. Inainte de servire, se adauga leusteanul tocat marunt. Bobul de orez trebuie sa “infloreasca”, adica sa fiarba.

Pofta buna!

Sursa - petichef.ro

A.M.