Este bine? Un borcan de miere pentru fiecare elev din ciclul primar – program ce ar putea fi implementat de anul viitor
Last Updated on 05/05/2018 by Iulian Gavriluta

miere copiiVeste buna atat pentru elevii buzoieni cat si pentru apicultorii din zona: Secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu a dat asigurări că există „bani în buget” pentru susţinerea programului privind acordarea gratuită a câte unui borcan cu miere, lunar, pentru fiecare elev din ciclul primar. A trecut de Senat, e la Cameră (Camera Deputaţilor – n.red.).

Va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019, a declarat, pe 2 mai, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, Daniel Botănoiu, întrebat de către jurnalişti despre proiectul de acordare a mierii poliflore din producţia românească elevilor. Botănoiu a susţinut că este „miere suficientă” pentru a acoperi acest program. E un borcan pe care (elevul -n.red.) îl ia acasă. Îl mănâncă... Familiile defavorizate se uită la borcanul ăla de miere ca la icoană, credeţi-mă. Nu vom renunţa. Avem bani în buget pentru lucrul ăsta şi va intra în vigoare de la 1 ianuarie. (...) Nu îi dăm în fiecare zi câte un borcan. (...). E un borcan într-o lună. 350 de mililitri într-o lună. Nu mănâncă doar copilul acela, pentru că el îl duce acasă. Mănâncă toţi, toată familia, a explicat secretarul de stat în MADR, citat de Agerpres.

 

Botănoiu a mai spus că se are în vedere prezenţa în acest program a producătorilor locali, cu o calitate a mierii foarte bine determinată.

Secretarul de stat în MADR a vizitat, pe 2 mai 2018, mai multe ferme din judeţul Alba, alături de şeful Direcţiei Agricole Judeţene Alba, Gheorghe Lazea, notează Agerpres.

SURSA: agerpres, Ministerul Agriculturii, agroinfo

E.S.