VAL DE AER RECE! De cand se schimba vremea si unde vin ploile? Vezi aici prognoza pe regiuni
Last Updated on 03/05/2018 by Iulian Gavriluta

Vremea ANMVremea se schimba radical de saptamana viitoare,  meteorologii anunta racire brusca si ploi in majoritatea regiunilor. La munte, maximele nu vor depasi 6 grade Celsius. In aceste zile insa, temperaturile vor fi mai ridicate decat in mod normal pentru aceasta perioada a anului, de pana la 29 de grade Celsius pe timpul zilei, arata prognoza ANM pentru urmatoarele doua saptamani.

 

Incepand de sambata si pana la sfarsitul saptamanii viitoare, vremea se va raci in toata tara, iar temperaturile pe timpul zilei nu vor depasi 23 de grade, in timp ce noaptea minimele vor ajunge pana la 3 grade.   Iata prognoza pentru fiecare regiune:  

Ploi de scurta durata in Banat  

In urmatoarea perioada vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru aceasta perioada a anului, cu temperaturi maxime de pana la 28-29 de grade Celsius. Dupa 6 mai, insa, temperaturile vor mai scadea, urmand sa se inregistreze in jur de 21-23 de grade. Pe timpul noptii, minimele vor fi de 13-15 grade Celsius saptamana aceasta, mai scazute in a doua saptamana, pana la 9 grade. In ceea ce priveste ploile, acestea vor fi de scurta durata la sfarsitul acestei saptamani si pana in 9 mai, cand vor fi perioade cu cantitati de apa mai insemnate la nivel local.  

Racire brusca in Crisana  

Si in Crisana pe parcursul urmatoarelor zile, temperaturile vor fi neobisnuit de ridicate, arata ANM, astfel ca maximele vor fi de 28-29 de grade Celsius, iar minimele vor fi de pana la 15 grade. In zilele de 7-9 mai vremea se va raci brusc, iar pana in ziua de 13 mai temperatura maxima nu va depasi 23 de grade Celsius. Pe timpul noptii vor fi maximum 12 grade. In a doua saptamana va ploua, iar cantitatile de apa vor mai insemnate.  

20 de grade in Transilvania  

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 28 de grade Celsius saptamana aceasta, iar noaptea, minimele vor fi de 8-12 grade. In cea de-a doua saptamana vremea se va raci, iar maximele vor fi in jur de 20 de grade Celsius, in timp ce noaptea minimele vor scadea pana la 4-8 grade. Incepand de sambata, in orasele din Transilvania va ploua, vor fi descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor fi insemnate.  

Precipitatii in Maramures  

Pana la sfarsitul acestei saptamani, vremea se va mentine deosebite de calda, spun meteorologii, cu temperaturi de pana la 29 de grade Celsius. Vor urma cateva zile cu o racire a vremii, astfel ca marti, 8 mai, temperatura pe timpul zile va cobori la 21 de grade Celsius. Pe timpul noptii, in aceasta saptamana vor fi temperaturi mai mari decat cele normale pentru aceasta perioada din an, de 11-12 grade, iar din 7 mai vor fi mai mici, spre 7-8 grade. Intre 9 si 13 mai vor fi posibil ploi, mai ales averse insotite de descarcari electrice.  

Temperaturi normale in Moldova  

Pana sambata va predomina vremea calda, cu temperaturi cuprinse intre 26 si 29 de grade. Ulterior vremea se va raci, iar temperaturile se vor apropia de normalul acestei perioade, de 22 de grade Celsius pe timpul zilei. De la inceptul saptamanii viitoare, temperaturile pe timpul noptii vor fi in jur de 8-9 grade. Va ploua si aici in intervalul 6-13 mai, iar aversele vor fi insotite de frecvente descarcari electrice.

Minime de 11 grade in Dobrogea

Pana sambata maximele vor fi mai mari decat ar fi normal pentru aceasta perioada a anului, de cuprinse intre 21 si 26 de grade Celsius. De martea viitoare se va raci, insa, iar temperaturile nu vor depasi 19 grade Celsius. Noaptea, minimele vor fi de 14-15 grade saptamana aceasta, urmand sa scada pana la 11 grade pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, cand exista posibilitatea aparitiei ploilor.  

Averse in Muntenia  

In aceasta saptamana va fi cald, cu temperaturi de pana la 28 de grade, dar apoi vremea se va raci si maximele nu vor depasi 24 de grade Celsius pe timpul zile, arata ANM. Pe timpul noptii, temperaturile vor fi cuprinse intre 8 si 13 grade in tot intervalul, insa saptamana viitoare s-ar putea inregistra averse insotite de descarcari electrice.  

29 de grade in Oltenia  

Si in aceasta regiune maximele vor fi mai mari decat normalul perioadei, saptamana aceasta inregistrandu-se temperaturi de pana la 29 de grade Celsius. Incepand cu 9 mai se va raci si vor fi maxime de 23 de grade pana in ziua de 13 mai. Pe timpul noptii, mediile vor creste treptat spre 14 grade saptamana aceasta, iar de sambata vor fi mai mici, spre 10 grade. De sambata aceasta si pana la sfarsitul saptamanii urmatoare s-ar putea inregistra ploi si descarcari electrice.   Frig la munte   Temperaturile pe timpul zilei vor fi, in medie, de 18-20 de grade zilele urmatoare, iar pe timpul noptii vor fi in jur de 7-9 grade. De duminica si pana spre marti vremea se va raci, temperaturile ajungand pana la 12 grade, urmand ca la sfarsitul celei de-a doua saptamani sa nu depaseasca 6 grade, chiar vor scadea pana la 3 grade, acesta fiind normalul perioadei, spun meteorologii. Probabilitatea de aparitie a averselor, local mai insemnate cantitativ si insotite de descarcari electrice va fi relativ ridicata la sfarsit de saptamana.

A.M.