Potop de AMENZI USTURATOARE date de politistii IPJ Buzau in minivacanta de 1 Mai. Care credeti ca au fost principalele cauze?

Politia la datoriePolitistii buzoieni au fost la datorie pentru ca intreaga comunitate sa se bucure in liniste si siguranta de minivacanta de 1 Mai. Astfel, in aceasta perioada nu au fost inregistrate evenimente cu impact asupra sigurantei publice.

 

In perioada minivacantei de 1 Mai, politistii buzoieni de la ordine publica, de la structurile de politie rutiera, dar si de la investigatii criminale, economic, arme, si transporturi, impreuna cu celelalte institutii cu atributii in domeniu au actionat in sistem integrat pentru pastrarea ordinii si sigurantei publice, prevenirea evenimentelor negative si combaterea principaleor cauze generatoare de accidente rutiere. In aceasta perioada nu au fost inregistrate evenimente deosebite, iar numarul accidentelor grave de circulatie se situeaza sub media ultimilor ani. Aceste rezultate se datoreaza si cetatenilor, care au inteles necesitatea adoptarii unei conduite responsabile in aceasta perioada. Pentru abaterile de la normele contraventionale, politistii au aplicat 1046 de sanctiuni, in valoare de peste 380.000 de lei si au confiscat bunuri in valoare de 1404 lei. Astfel, politistii au aplicat 158 de sanctiuni contraventionale, pentru nerespectarea normelor prevazute de Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice , 12 sanctiuni prevazute de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, iar 151 de sanctiuni au vizat alte acte normative. De asemenea ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, in aceasta perioada politistii rutieri au aplicat 725 sanctiuni contraventionale, 273 fiind pentru depasirea limitelor legale de viteza iar 8 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Totodata, au fost retinute 44 permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 10 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si 13 pentru conducere cu viteza excesiva, restul fiind pentru alte abateri.

Ecaterina STROESCU