FOTO – Strălucirea Broadway-ului și grandoarea Royal Opera House in doua proiectii eveniment la Happy Cinema Buzău
Last Updated on 03/05/2018 by Iulian Gavriluta

Proiectie Happy CinemaHAPPYCINEMA pune la dispoziția publicului său conținut variat și calitativ. În luna mai, spectatorii au ocazia de a viziona operă pe marele ecran, Macbeth – Royal Opera House și musical-ul Un American în Paris. Pe 13 mai 2018, ora 17:30, Happy Cinema prezintă un spectacol de operă impresionant, Macbeth, o producție Royal Opera Hous

Intrigile piesei lui Shakespeare, muzica lui Verdi și bagheta magică a lui Antonio Pappano se unesc în acest spectacol încărcat de suspans. Trailer: https://youtu.be/LcBSmGniPyc Opera lui Verdi inspirată de tragedia lui Shakespeare are în această versiune o distributie magnifică: Anna Netrebko, Zeljko Lucic și Ildebrando D’Arcangelo. Pasiunea lui Verdi de-o viață pentru lucrările lui Shakespeare a început cu Macbeth, o piesă pe care a considerat-o „una dintre cele mai mari creații ale omului. Cu libretistul său, Francesco Maria Piave, Verdi a hotărât să creeze „ceva neobișnuit”. Războinicul Macbeth lupta de partea Regelui Scoției – dar atunci când mai multe vrăjitoare prezic că el va deveni rege, o ambiție nemiloasă îi conduce pe Macbeth și soția lui la acte groaznice. Uciderea regelui Scoției îl face rege pe Macbeth, iar intrigile și măcelurile sunt semnele caracterului său marunt. Vrăjitoarele fac o altă previziune, care se și adeverește: Macbeth și doamna lui își pierd viața și se restabilește justiția. Vrăjitoarele sunt imaginate de designerul Anthony Ward ca niște creaturi ciudate, iar decorurile se bazează pe contrastul dintre roșu, negru și aurul coroanei. Lloyd descrie copilăria lui Macbeth ca tristețea întunecată ce se ascunde în spatele faptelor lui teribile. Producția Royal Opera folosește revizuirea operei lui Verdi din 1865 de la Paris, care include aria lui Lady Macbeth „La luce langue”. Opera este cântată în limba italiană și este difuzată cu subtitrări în limba engleză.

Un American în Paris: strălucirea Broadway-ului la Happy Cinema Buzău

După ce a cucerit scenele și cinematografele din New York, Paris și Londra, musical-ul Un American în Paris ajunge pe marele ecran la Happy Cinema Buzău. Pe 16 mai, de la ora 20:00, iubitorii de muzică și dans sunt invitați la un spectacol în culori vii despre dragoste, speranță și dorințe îndeplinite. Trailer: https://youtu.be/eguJa9vMjm8. Jerry Mulligan este un soldat american care se străduiește să aiba success ca pictor într-un oraș plin de speranță și oportunități. După o întâlnire întâmplătoare cu o frumoasă și tânără dansatoare pe nume Lise, străzile din Paris devin fundalul unei romanțe senzuale și moderne în care arta, prietenia și dragostea se împletesc, lăsând în urmă traumele războiului.

Acest musical de pe Broadway a fost distins cu un premiu Tony® și este inspirat de filmul omonim, câștigător al unui premiu Oscar în 1952. Un American în Paris este un spectacol despre o poveste de dragoste în “Orașul Luminilor”, pe un fundal sonor compus din muzica și versurile superbe ale lui George și Ira Gershwin (inclusiv hiturile anilor ‘50 I’ll Build a Stairway to Paradise, The Man I Love, They Can’t Take That Away From Me). Musical-ul ne suprinde cu o scenografie uimitoare și o distribuția originală, care este cu adevărat impresionantă, compusă din 50 de actori, dansatori și muzicieni. Și echipa din culise este la fel de impresionantă: coregraful Christopher Wheeldon, scenograful Bob Crowley și scriitorul Craig Lucas. Cu un record de 28 de recenzii de cinci stele de la critici, “Un american în Paris” este un show strălucitor care îți va face seara mai frumoasă! Spectacolul va fi difuzat cu subtitrare în limba română. Proiecție unică! Biletele costă 26 de lei și pot fi achiziționate de la Happy. Cinema Buzău sau online de aici: https://www.happycinema.ro/un-american-in-paris/Un musical înduioșător, plin de voioșie și de culoare. Eleanor Bley Griffiths, RADIO TIMES. Plin de de dans, ritm și de geniul muzical al lui Gershwin. David Jays, THE SUNDAY TIMES.

Ecaterina STROESCU

Poster Happy Cinema