SEMNAL DE ALARMA! Boala netratata care poate duce la un CANCER NETRATABIL. Un renumit specialist cere URGENT sa faca analize TOTI CEI NASCUTI inainte de 1990

Adrian Streinu CERCELMulti bolnavi nu iau in serios aceasta boala desi este una extrem de grava si in timp poate duce la un cancer hepatic netratabil. Cantareata de manele Denisa Raducu si cantareata de muzica populara Ileana Ciuculete au murit din aceasta cauza. Ambele aveau virusul hepatitei B, dar nu au facut niciun fel de tratament.

Cel mai bun chirurg din Romania, parinele transplantului hepatic, Irinel Popescu a marturisit intr-un interviu acordat in urma cu ceva timp ca Denisa stia ca are virusul Hepatitei B de 7 ani, dar ca viremia nefiind foarte mare nu a urmat si un tratament in acest sens. El a mai spus si ca poate protocoalele ar trebui revizuite, tinand cont ca artista s-a imbolnavit de un cancer hepatic netratabil din cauza acestui virus, care nu parea atat de agresiv la diagnosticare. Din pacate sunt multi bolnavi care iau in gluma Hepatita B, tocmai pentru ca nu prezinta simptome deranjante in faza de debut a bolii. Multi nici macar nu stiu ca sunt purtatori pentru ca nu si-au facut niciodata analizele. In acest context, renumitul profesor doctor, Adrian Streinu Cercel, seful Institutului Matei Bals din Bucuresti a transmis ca toti romanii nascuti inainte de anul 1990 trebuie sa-si faca urgent anumite analize, tocmai pentru a nu suferi complicatii mai tarziu. „Toate persoanele nascute inainte de 1990 ar trebui sa se testeze de hepatita B, hepatita C si HIV pentru ca inainte de acest an nu existau seringi de unica folosinta si cine a facut injectii sau transfuzii ar fi putut fi infectat cu unul dintre aceste virusuri”, a fost declaratia ingrijoratoare a prof. dr. Streinu Cercel.

A.M.