Dupa minivacanta si o VESTE PROASTA! Cum va fi recuperata ziua de 30 aprilie si ce se intampla cu orele elevilor
Last Updated on 02/05/2018 by Iulian Gavriluta

Munca birouZiua de 30 aprilie va trebui recuperata de majoritatea bugetarilor pana pe 11 mai. Cursurile se recupereaza in functie de decizia fiecarei unitati de invatamant. Executivul a stabilit printr-o hotarare, ca ziua de luni, 30 aprilie, sa fie zi libera pentru salariatii din sectorul public, facand legatura intre zilele nelucratoare de weekend, 28-29 aprilie, si ziua libera de 1 Mai.Guvernul a stabilit ca 30 mai sa fie libera pentru toti bugetarii

Guvernul a stabilit ca data de 30 aprilie sa fie zi libera pentru angajatii din sistemul bugetar. Premierul Viorica Dancila a precizat, la inceputul sedintei de Guvern, ca a fost luata aceasta decizie avand in vedere ca marti, 1 mai zi libera in conformitate cu Codul Muncii. “Data de 30 aprilie va fi zi libera pentru salariatii din sectorul public, avand in vedere ca marti 1 mai este zi nelucratoare. Prevederile nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta”, a anuntat Viorica Dancila. De ziua libera la sfarsitul lunii aprilie nu au putut beneficia insa angajatiii unor institutiii medicale, ai unitatiilor de alimentatiie publica sau ai unitatiilor de productiie “cu foc continuu”. “Pentru a recupera ziua de 30 aprilie, institutiile publice vor opta fie pentru desfasurarea activitatii in regim normal- sambata 5 aprilie, fie pentru prelungirea timpului de lucru pana in data de 11 mai, conform unei planificari stabilite”, a mai declarat premierul Viorica Dancila.

ALTE ZILE LIBERE:

– 27 mai 2018 (duminica), 28 mai 2018 (luni) — Rusalii;

– 1 iunie 2018 (vineri) – Ziua Copilului

– 15 august 2018 (miercuri) – Adormirea Maicii Domnului;

– 30 noiembrie 2018 (vineri) – Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, Ocrotitorul Romaniei;

– 1 decembrie 2018 ( sambata) – Ziua Nationala a Romaniei;

– 25 decembrie 2018 (marti ) si 26 decembrie 2018 (miercuri), (prima si a doua zi de Craciun);

– doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

Sursa - rtvnet.ro

A.M.