Ce parere ai de asta? ANUNŢUL de ULTIMĂ ORĂ al COMISIEI EUROPENE privind SUBVENŢIILE pe 2018!
Last Updated on 02/05/2018 by Iulian Gavriluta

subventie APIA 2018Potrivit agroinfo, agricultorii din toată Uniunea Europeană, inclusiv România, sunt în plină campanie de depunere a cererilor prin care solicită subvenţii pentru anul 2018. Ce modificare face Comisia Europeană! Comisia Europeană a anunţat, pe 30 aprilie 2018, că va permite amânarea termenului limită pentru depunerea cererilor pentru subvenţii, fără penalizări de plată.Decizia vine după ce câteva ţări au solicitat deja extinderea perioadei de depunere a cererilor de plată, ca urmare a unor modificări administrative.

Comisarul pentru Agricultură Phil Hogan a confirmat că termenul limită pentru a solicita subvenţiile agricole pentru anul 2018, fără penalizări, va fi prelungit de la 15 mai până la 15 iunie 2018, însă decizia de a aplica acest termen va putea fi luată de fiecare stat membru în parte.

 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avertizat din nou, săptămâna trecută, asupra necesităţii depunerii la timp, până pe data de 15 mai, a cererilor pentru a primi subvenţiile de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Este obligatorie depunerea cererii până pe 15 mai (...) Nu trebuie să depăşim sub nici o formă data de 15 mai, pentru că ieşim din logica corectă a anului trecut (...) Depunând cererile până în 15 mai, reuşeşti să faci operaţional programul de reformă în efective, care este extrem de important, a spus Daea, citat de Agerpres.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că, pentru a veni în sprijinul fermierilor şi pentru a asigura continuitatea procesului de primire a cererilor unice de plată aferente Campaniei 2018, Centrele judeţene şi locale, precum şi direcţiile de specialitate din cadrul APIA - Aparat central vor avea PROGRAM NORMAL DE LUCRU în zilele de 30 aprilie şi 1 mai 2018.

Până pe 24 aprilie 2018 au fost depuse 558.183 de cereri, pentru o suprafaţă de peste 2,384 milioane hectare. Detalii despre depunerea cererilor unice la APIA în Campania 2018 AICI: OFICIAL! ULTIMELE VEȘTI DESPRE SUBVENȚIILE APIA!

ŞEF APIA: CERERILE pentru SUBVENŢII SE DEPUN FĂRĂ PROGRAMARE!

E.S.