Ei sunt cei care ne cer sa respectam legea? IPJ Buzau verificat intr-un AMPLU DOSAR PENAL de masluire a testelor poligraf

IPJ Buzau acuze

Șeful Poliției Române a anunțat deschiderea unui dosar penal în legătură cu dezvăluirile lui Vlad Cosma care menționau falsificarea unor teste poligraf la Buzău. Şeful Poliţiei Române, chestorul principal de poliţie Cătălin Alexandru Ioniţă, a declarat sâmbătă, la Mamaia, că în legătură cu acuzaţiile de falsificare a unor teste poligraf de către poliţiştii buzoieni, s-a întocmit un dosar penal, iar materialul strâns în urma verificărilor la sediul IPJ Buzău va fi trimis Parchetului General.

 

Dosar penal

Prezent sâmbătă, la Mamaia, cu ocazia vizitei de lucru întreprinsă de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, pe litoral, şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Cătălin Alexandru Ioniţă, a confirmat că în baza unor reclamaţii formulate de deputatul PSD Andreea Cosma şi fratele acesteia, referitoare la falsificarea unor teste poligraf de către poliţiştii buzoieni, IGPR a făcut verificări la IPJ Buzău. "Între timp, s-a constituit dosar penal. Imediat ce am aflat, am dispus controlul la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, cu prezenţa IGPR. Tot materialul va fi trimis Parchetului General", a precizat chestorul principal Cătălin Alexandru Ioniţă. Poliţia Română anunţa la sfârşitul lunii trecute că s-a constituit o echipă de control pentru a face verificări la IPJ Buzău, după ce deputatul PSD Andreea Cosma şi fratele acesteia au a reclamat că testele cu poligraful făcute acolo ar fi fost falsificate. Inspectorul şef al IPJ Buzău Virgil Pantazi spunea atunci, referindu-se la afirmaţiile făcute de deputatul PSD Andreea Cosma şi de fratele acesteia conform cărora martori falşi erau trimişi de la DNA Ploieşti pentru a fi testaţi cu poligraful la Buzău, că există practica de a se face astfel de teste în alt judeţ şi că nu au existat contestaţii vizând activitatea psihologului care operează poligraful de la Buzău.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan spunea şi ea că vor fi făcute verificări la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău.

"Conducerea Poliţiei Române a dispus constituirea unei echipe de control, pentru verificarea aspectelor în cauză, semnalate la nivelul IPJ Buzău. Activitatea de verificare se efectuează sub coordonarea specialiştilor Direcţiei Control Intern şi a Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, anunţă luni IGPR. Potrivit instituţiei, la IPJ Buzău, în perioada 2014-2017 au fost făcute 91 de testări cu aparatul poligraf, niciun rezultat nefiind contestat.

In cadrul unei emisiuni de la RTV, din seara de duminica, 25 martie 2018, s-a discutat despre “masluirea unor teste cu poligraful vechi de la IPJ Buzau”. Potrivit marturiilor lui Vlad Cosma, in discutiile avute pe watsapp cu procurorul “Portocala” si Onea de la DNA Ploiesti se vorbeste despre un poligraf vechi din anul 1980 din IPJ Buzau ce ar fi folosit pentru “anumite cazuri” de teste in domeniu, la anumiti inculpati, pe care procurorii ii doreau “scapati”. Lucrul este confirmat si de Sebastian Ghita aflat in Serbia. Din emisiune se deduce faptul ca nu numai poligraful din 1980 este tinut intentionat “in functiune” ci si cei care interpreteaza rezultatele sunt la fel de vinovati (in special psihologul Inspectoratului). Pana la aceasta ora, reprezentantii IPJ Buzau nu au raspuns la acuzatii. 

I.G.

 

https://www.youtube.com/watch?v=JnF152Th7g4