E ziua gratarelor…. O reteta delicioasa de CIUPERCI LA GRATAR cu ARIPIOARE si SOS DE ROSII
Last Updated on 01/05/2018 by Iulian Gavriluta

Ciuperci la gratar1 Mai zi libera in care multi dintre noi plecam la iarba verde sa incingem gratarele. Cum nelipsiti sunt micii, ceafa de porc si cotletele va propunem o reteta usor de preparat si delicioasa.

Ingrediente꞉

  • 10 ciuperci mari
  • 6-8 aripioare
  • 1/2 conserva rosii decojite
  • 2 catei usturoi
  • otet balsamic
  • sare
  • piper
  • chili
  • patrunjel

Mod de preparare꞉

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul se incinge si se aseaza ciupercile. Se intorc pe ambele parti,iar cand sunt gata se aseaza pe o farfurie. Un catel de usturoi se zdrobeste si se amesteca cu 1 lingura ulei. Ciupercile se imbraca in acest sos si se pastreaza la cald. Aripioarele se pun la fiert pentru 10-15 minute,se scot,se condimenteaza si se pun si ele pe gratar pana se rumenesc. Peste pojghitele ramase in gratar se pun rosiile zdrobite si un catel de usturoi zdrobit. Se lasa se se intrapatrunda aromele,se asezoneaza cu patrunjel si se pune peste aripioare. Pe o farfurie se asaza ciupercile, in mijloc un inel de ardei si aripioare in sos. Se presara cu patrunjel si se serveste cald.

Sursa- gustos.ro

A.M.