Avertisment pentru soferi! Probleme mari in trafic. Unde este OPRITA circulatia dar si alte recomandari OBLIGATORII inainte de a pleca in minivacanta de 1 mai
Last Updated on 28/04/2018 by Iulian Gavriluta

Politia la datorieCompania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat ca recomanda soferilor sa plateasca taxa de pod inainte de plecarea in calatorie, pentru a evita aglomeratia la podul de la Fetesti, in perioada minivacantei de 1 Mai. ”Pentru a se evita crearea unor ambuteiaje in zona statiei de taxare de la Fetesti in perioada minivacantei de 1 Mai, CNAIR recomanda utilizatorilor achitarea peajului inainte de plecarea in calatorie”, se arata in comunicat.

Peajul (taxa de pod) poate fi achitat pe portalul CNAIR, erovinieta.ro, si prin intermediul aplicatiei eTarife (destinata telefoanelor mobile). Taxa de pod poate fi achitat la distribuitorii autorizati si prin SMS , la numarul 7577. In cazul in care soferii opteaza pentru plata tarifului printr-unul din canalele mentionate, trecerea prin statia de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul e-tarif. ”In cazul in care s-a omis plata anticipata iar trecerea s-a efectuat pe benzile marcate cu semnul e-tarif, tariful poate fi achitat ulterior trecerii printr-unul din canalele mentionate anterior, pana la ora 24.00 a zilei urmatoare trecerii”, se arata in comunicat. Cu exceptia peajului achitat prin intermediul SMS (canal prin care se poate achita tariful numai pentru cate o trecere), tariful poate fi achitat si pentru 2 sau 20 de treceri, potrivit CNAIR. ”Utilizatorii sunt rugati ca, la achizitionarea unor peaje, sa verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt inscrise pe documentul emis de catre distribuitorii autorizati ai CNAIR, in special numarul de inmatriculare al vehiculului, inainte de a certifica prin semnatura corectitudinea acestora”, se arata in comunicat. CNAIR avertizeaza ca un peaj achitat dupa expirarea termenului prevazut de legislatia in vigoare (dupa ora 24.00 a zilei urmatoare trecerii) nu poate fi luat in considerare pentru trecerea in cauza. A inceput exodul celor care au hotarat sa petreaca minivacanta de 1 Mai. Politistii anunta ca sunt peste 300 de radare la nivel national, din care cel putin 5 echipaje de politie sunt pe drumul pana pe Litoral. Politistii se asteapta ca mai mult de 100.000 de masini sa cicule pe principalele rute turistice. Numai pe Litoral sunt asteptati peste 45.000 de oameni. In aceste conditii, politistii au facut cateva recomandari de care ar fi bine sa tinem cont:

Pentru a ajunge in siguranta la destinatie, Politia Romana va recomanda:

* Interesati-va inainte sa porniti la drum cu privire la traseul pe care urmeaza sa-l parcurgeti.

* Circulati cu viteza adaptata conditiilor din trafic, in special cand se circula in coloana si tineti cont de politetea rutiera. De asemenea, pentru un plus de siguranta, in mers, mariti distanta dintre vehicule.

* Conduceti prudent, fara bruscarea comenzilor autoturismului, asigurati-va temeinic inainte de efectuarea fiecarei manevre si evitati depasirile care, in conditii de vizibilitate redusa si carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

* Respectati regimul legal de viteza! Viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere in Romania.

* Pe autostrazi, semnalizati din timp intentia de schimbare a benzii de circulatie, nu folositi banda de urgenta si conduceti cu atentie sporita.

* Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

* Pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia si sa traverseze numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in siguranta. Este recomandat sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa, este comunicatul de presa primit la redactie.

La aceasta ora circulatia rutiera este oprita, sambata dimineata, pe podul vechi de pe DN2, la iesirea din municipiul Buzau catre Ramnicu Sarat, pentru efectuarea lucrarilor de reparatie, iar traficul rutier se desfasoara cu dificultate pe A1 Sibiu - Deva, dar si pe DN 58A, in judetul Caras-Severin. Potrivit unui comunicat de presa al Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane, in judetul Buzau, circulatia rutiera este oprita pe podul vechi, situat pe DN2, la iesirea din municipiul Buzau catre Ramnicu Sarat, pentru efectuarea lucrarilor de reparatie. Traficul rutier se desfasoara insa pe podul nou, prevazut cu cate o banda pe sens, circulatia fiind dirijata prin semafoare. De asemenea, pe acest pod, este instituita si restrictie pentru tonajul greu, respectiv al autoturismelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, astfel: vineri, in intervalul orar 10,00-22,00 sambata, intre orele 08,00-18,00, si duminica, in intervalul orar 12,00-22,00. Tot in acest judet, exista restrictie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pe DN10 Buzau - Brasov, ca urmare a alunecarilor de teren produse in zona.

Sursa꞉ infotrafic.ro, cnadnr.ro

A.M.