FOTO/VIDEO – Ziua Fortelor Terestre Romane sarbatorita in Afganistan

ZFT Afganistan 2018Luni, 23 aprilie, in Baza Militara Aeriana din Kandahar, din Afganistan, militarii Batalionului 30 Protectia Fortei Vulturii Carpatilor au sarbatorit Ziua Fortelor Terestre romane. Aflati la peste 4000 de kilometri departare de tara, Vulturii Caprpatilor participanti la misiunea Resolute Support in cadrul ceremoniei militare organizate cu aceasta ocazie, au rememorat traditiile de lupta ale Fortelor Terestre romane si li s-a adus la cunostinta mesajele transmise de catre esaloanele superioare.

 

            In cadrul aceleiasi ceremonii comandantul batalionului, locotenent-colonel Ionut Ilinca,in semn de apreciere pentru indeplinirea exemplara a atribuţiilor de serviciuin aceasta misiune,a acordat, militarilor evidenţiaţi, diplome si coin-ul batalionului. Cu acest prilej au fost avansati la gradul urmator o serie de militari din cadrul batalionului.

            Alti militaridin acelasi batalion, au transmis mesaje tuturor camarazilorcare fac parte din aceasta categorie de forte si care o reprezinta cu onoare oriunde isi executa misiunile incredintate in tara sau in afara granitelor nationale.

            Ziua Fortelor Terestre patronata de Sfantului Mare MucenicGheorghe, Purtatorul de Biruinta, ne gaseste pe noi militarii Batalionului 30 Protectia Fortei Vulturii Carpatilor in momentul executarii misiunii in Teatrul de Operatii din Afganistan. Imi revine deosebita onoare de a transmite in numele intregului personal al batalionului La multi ani Fortelor Terestre Romane, La multi ani tuturor militarilor care cu profesionalism, cinste si mandrie reprezinta aceasta categorie de forte(…), loctiitorul comandantului batalionului, locotenent-colonel Cezar Popa.

            Aceasta aniversare imi ofera placuta ocazie ca de aici din Teatrul de Operatii din Afganistan sa va transmit salutul meu calduros si aprecierea deosebita fata de daruirea si profesionalismul cu care dumneavoastra, militarii din toate structurile terestre aflati in slujba tarii si va indepliniti misiunea sub drapelul tricolor, maistru militar clasa a IV-a Ovidiu Iordache.

            Din Afganistan transmit cu ocazia Zilei Fortelor Terestre un gand bun de impliniri personale si profesionale, precum si multa putere de munca pentru indeplinirea misiunilor care v-au fost incredintate. Fiti demni de inaintasi bucurati-va de increderea care v-a fost acordata si continuati traditia de buni aparatori ai valorilor neamului romanesc, plutonier major Marius Ionescu.

            Ambasadori ai Romaniei peste hotare, militarii Fortelor Terestre romane, au reprezentat si reprezinta cu cinste categoria de forte din care fac parte, la multi ani, plutonier major Bogdan Angelescu.

            Intotdeauna Fortele Terestre au fost varful de lance al Armatei Romaniei si au fost prezente peste tot unde a fost nevoie indiferent de ora si anotimp. Sunt mandru ca fac parte din aceasta structura si ma folosesc de acest prilej pentru a ura la multi ani camarazilor, caporal Cosmin Salageanu.

            Prin competenta profesionala si daruirea dumneavoastra in munca, Fortele Terestre romane dau incredere populatiei in fiecare zi ca suntem in masura sa raspundem oricarei provocari. Cu aceasta ocazie, urez un sincer la multi anituturor militarilor din aceasta structura de forte, caporal Alin Georgescu.

            Comandantul batalionului, locotenent-colonel Ionut Ilinca,s-a adresat luni, intr-o videoconferinţa militarilor Forţelor Terestre romane: In acest an noi, militarii Batalionului 30 Protectia Fortei “Vulturii Carpatilor” sarbatorim Ziua Fortelor Terestre romane executand misiunea incredintata in Teatrul de Operatii Afganistan.

Raportandu-ne la cerintele mediului operational actual, Batalionul 30 Protectia Fortei, impreuna cu partenerul de Coalitie, depune intregul efort si interes pentru a sprijini Fortele Nationale de Securitate Afgane in scopul asigurarii unui mediu de securitate stabil, in zona noastra de responsabilitate.

Aici in Afganistan, prin devotamentul si profesionalismul de care dam dovada, situam imaginea si renumele Fortelor Terestre, implicit ale Armatei Romaniei, la loc de cinste in cadrul Fortelor de Coalitie.

Sunt constient de faptul ca acest lucru nu ar fi fost posibil fara sprijinul constant si neconditionat al familiilor noastre, carora, cu acest prilej, le transmitem recunostinta si multumirile noastre pentru eforturile pe care le fac, si le asiguram ca, in acest mod, contribuie semnificativ la succesul misiunii noastre in Afganistan.

La ceas de mare sarbatoare, doresc sa adresez felicitari tuturor militarilor din Fortele Terestre, sa le urez multa sanatate si putere de munca in indeplinirea cu succes a misiunilor incredintate! La multi ani, Fortelor Terestre romane!

Text: Locotenent Crinu Sincari

Foto: Maistru militar principal Iulian Cadulencu

{vsig}ZFT-Afganistan{/vsig}

 

https://www.youtube.com/watch?v=AKI4_BusKVA&feature=youtu.be