FOTO – Elevii școlilor profesionale și liceelor tehnologice din județul Buzău își aleg reprezentanții în Liga Elevilor Meseriași

Leaders meseriasi Buzau100de elevi din județul Buzău candidează pentru a face parte din primul grup de inițiativă din România pentru susținerea învățământului tehnic și profesional.

Grupul de inițiativă va fi format din 20 de elevi selectați în urma votului colegilor și a evaluării juriului, pentru a-și reprezenta colegii și pentru a aduce schimbarea din interior în cadrul sistemului.

Proiectul Liga Elevilor Meseriași face parte din programul România Meseriașă, dezvoltat de OMV Petrom pentru susținerea și dezvoltarea învățământului tehnic și profesional.

Buzău, 20aprilie 2018 – 100 de elevi dinșcolile profesionale și liceele tehnologice din județul Buzău își fac campanie electorală în școlile unde învață pentru a fi aleși în Liga Elevilor Meseriași.Elevii au fost selectați din peste 270 de tineri care și-au dorit să lupte pentru un viitor mai bun pentru meseriașii de mâine.

Elevii care au trecut de prima etapă de selecție în cadrul proiectului Liga Elevilor Meseriași își conving colegii că merită să fie reprezentanții lor. Aceștia vor fi votați de cei peste 9.000 de elevi care învață în cele 20 de licee tehnologice și școli profesionale din județ, în perioada 23-25 aprilie.

„Educația profesională din România poate fi schimbatăîn bine doar dacă la acest proces participă activ și elevii. Am găsit în Buzău viitori meseriași care vor să fie parte din această schimbare și ne bucurăm că tot aici am găsit un procent semnificativ de elevi din învățământul profesional la nivel național. Vrem ca Liga Elevilor Meseriașiînceputăîn județul Buzău să fie un model replicat la nivel național,astfel încât viitorii meseriași să fie valorizati așa cum merită.”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate OMV Petrom.

Vlad, elev la Colegiul Tehnic Buzău, a descris ce a însemnat pentru el ocazia de a-și promova candidatura în școală: „Pentru a putea ajunge într-o funcție din care să îți reprezinți colegii ai nevoie de o campanie de promovare. În acest fel, ajungi să îți faci cunoscute ideile, viziunea.Bineînțeles, totul în favoarea celor pe care ai în vedere să îi reprezinți.Candidez pentru că îmi doresc să văd oschimbare în școală, să fim meseriași mai bine pregătiți și să ne găsim mai rapid un loc de muncă.”

„Campania de alegeri le conferă tinerilor posibilitatea de a obține informația corectă și de a-și exercita dreptul la libera alegere. De asemenea, reprezintă o oportunitate de a își exersa spiritul civic.Elevilor participanți li se oferă oportunitatea de a se implica, de a-și organiza propria campanie electorală, de a-și testa abilitățile de lider și, nu în ultimul rând, de a se pregăti pentru tranziția de la școală la viață activă. Elevii care își vor exprima votul vor înțelege că părerea lor contează.”, a declarat Corina Moise – Poenaru, Director Adjunct și profesor coordonator al Ligii Elevilor Meseriași la Colegiul Tehnic Buzău.

După selecția elevilor, aceștia vor participa la:

●         un curs de leadership și comunicare susținut de Fundația LEADERS;

●         școală de vară de advocacydestinată tinerilor și profesorilor coordonatori;

●         întâlniri cu reprezentanți din Parlamentul României;

●         întâlniri cu angajatori la nivel local şi naţional.

Liga Elevilor Meseriași este un proiect inovatorcare va crea și pregăti primul grup de inițiativă care să aducă în dezbatere la nivel local și național problemele elevilor din învățământul tehnic și profesional. Proiectul face parte din programul România Meseriașă dezvoltat de OMV Petrom și se alătură celorlalte inițiative de susținere a învățământului tehnic și profesional din program: Tabăra Meseriașilor, Școala Petroliștilor, realizarea unui studiu pentru a identifica nevoile cu care se confruntă sistemul de învățământ profesional și tehnic, grupuri de lucru cu privire la soluțiile posibile pentru sistem, realizarea Raportului de Politică Publică – Provocări și Perspective în Învățământul Profesional și Tehnic și propunerea de modificări privind legislația ÎPT – OUG 81 învățământ dual.

Mai multe detalii pe taraluiandrei.ro, în secțiunea Liga Elevilor Meseriași.

OMV Petrom – Resourcefulness

Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie prin soluţii inovatoare. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovație si energii noi și educaţie pentru dezvoltarea oamenilor. OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business. „Ţara lui Andrei" este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat peste 40 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.

Fundația LEADERS

Este un accelerator de experiențe și inspirație: declanșăm potențialul tinerilor și formăm lideri responsabili și vizionari, începând cu anul 2000. Fundația LEADERS este o organizație care susține oamenii cu valori și principii și ne dorim ca prin programele noastre, Explore, Experience și Challenge, să desăvârșim procesul de formare a liderilor.

Leaders meseriasi NewsBuzau