VREMEA URZICILOR! Savurati o mancare delicoasa de primavara – Cartofi umpluti cu piure de urzici
Last Updated on 21/04/2018 by Iulian Gavriluta

Cartofi cu urziciDaca ai nevoie de inspiratie atunci cand ajungi in bucatarie, incearca deliciosii cartofi umpluti cu piure de urzici. Usor de preparat, acestia sunt numai buni pentru detoxifierea de primavara.

 

Ingrediente:

  • 6-8 gramajoare de urzici
  • 1 ceapa
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • 2 linguri cu margarina
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4 cartofi mari sare piper  

Mod de preparare: Opareste ceapa si urzicile in apa clocotita cu sare. Scoate-le cu spumiera si scurge-le, apoi taie-le marunt cu un cutit. Curata cartofii de coaja si fierbe-i in apa cu sare. Cand sunt gata, scurge-i de apa si lasa-i sa se raceasca. Taie-i apoi in jumatate si scobeste putin miezul ca sa obtii niste cosulete. Pune intr-un castron urzicile, ceapa, miezul de cartofi, uleiul, margarina si usturoiul. Paseaza totul bine pana obtii un piure. Adauga sare si piper dupa gust. Umple cosuletele de cartofi cu crema de urzici. Decoreaza dupa preferinta.

Sursa꞉ adevarul.ro

A.M.