INGRIJORATOR! In doar cateva ore 17 elevi chiulangii din Buzau au fost culesi de prin baruri si dusi cu politia inapoi la scoala

Chiulangii scoalaPolitistii de proximitate din cadrul Politiei Municipiului Buzau, au actionat pe raza de competenta in sistem integrat, impreuna cu jandarmi, politisti locali si cadre didactice pentru cresterea gradului de siguranta a elevilor si personalului didactic, precum si pentru prevenirea delincventei juvenile in incinta si zonele adiacente unitatilor de invatamant.

 

In cadrul actiunilor desfasurate politistii au legitimat 34 de persoane, au verificat opt unitati de alimentatie publica. De asemenea, au fost efectuate verificari in unitatile comerciale din zonele vizate, pentru a se stabili daca angajatii economici se conformeaza obligatiilor ce le revin, in special a celor ce interzic servirea cu bauturi alcoolice a minorilor si persoanelor aflate in stare de ebrietate. Politistii au efectuat verificari si cu privire la modul in care agentii de paza de la unitatile de invatamant isi indeplinesc atributiile de serviciu, pe aceasta linie nefiind constatate nereguli. Ca urmare a neregulilor constatate pe perioada desfasurarii actiunii, au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale la Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, in valoare de 1.000 de lei. In doar cateva ore, politistii au depistat 17 elevi care absentau de la cursuri, acestia fiind indrumati catre liceul la care sunt inscrisi si totodata au intocmit sase informari catre conducerea unitatilor de invatamant la care erau inscrisi.

E.S.