FACILITATI FISCALE NOI! De ce SCUTIRI DE IMPOZITE beneficiaza reprezentantii legali ai persoanelor cu handicap grav sau accentuat
Last Updated on 20/04/2018 by Iulian Gavriluta

DizabilitatiPlenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri un proiect de lege potrivit caruia sunt scutiti de plata impozitului pe cladirea de domiciliu, pe terenul aferent acestuia si pentru un mijloc de transport reprezentantii legali ai adultilor cu handicap grav sau accentuat. Proiectul pentru modificarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal a fost adoptat cu 247 de voturi "pentru" si doua abtineri.

Proiectul de lege prevede ca se acorda scutiri de la plata impozitului pe cladirea folosita ca domiciliu, "aflata in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentantilor legali, pe perioada in care au in ingrijire, supraveghere si intretinere persoane cu handicap grav sau accentuat si persoane incadrate in gradul I de invaliditate". Aceleasi categorii de persoane beneficiaza de scutiri de la plata impozitului pe terenul aferent domiciliului. "Se acorda scutiri de la plata impozitului pentru mijloacele de transport aflate in proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat si a persoanelor incadrate in gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentantilor legali, pe perioada in care au in ingrijire, supraveghere si intretinere persoane cu handicap grav sau accentuat si persoane incadrate in gradul I de invaliditate, pentru un singur mijioc de transport, la alegerea contribuabilului", mai stipuleaza proiectul. Camera Deputatilor este for decizional pentru aceasta initiativa legislativa, care a fost adoptata si de Senat.

A.M.