DECIZIE PENTRU SOFERI! Ce nu mai este nevoie sa faca pentru emiterea unui duplicat al cartii de identitate a vehiculului
Last Updated on 20/04/2018 by Iulian Gavriluta

Masini trafic soferiPlenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede ca pentru emiterea de catre Registrul Auto Roman a unui duplicat al cartii de identitate a vehiculului nu mai este necesara publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acesteia in Monitorul Oficial.Proiectul de lege pentru modificarea Ordonantei Guvernului 78/2000 privind omologarea, eliberarea cartii de identitate şi certificarea autenticitatii vehiculelor rutiere in vederea comercializarii, inmatricularii sau inregistrarii acestora in Romania a fost adoptat cu 251 de voturi "pentru" şi doua abtineri.

 

"In cazul pierderii, furtului sau al distrugerii cartii de identitate a vehiculului, RAR poate emite un duplicat al cartii de identitate a vehiculului, dupa identificarea vehiculului. Procedura de eliberare a duplicatului cartii de identitate a vehiculului, precum şi documentele necesare se stabilesc prin ordin al ministrului Transporturilor. Pentru emiterea de catre RAR a unui duplicat al cartii de identitate a vehiculului nu este necesara publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acesteia in Monitorul Oficial, partea a treia", prevede textul adoptat. Pentru acest proiect Camera Deputatilor este for decizional, el fiind adoptat deja de Senat.

A.M.