UPDATE – S-AU RAZGANDIT PUTIN… PENTRU UNII! Podul de la Maracineni a fost inchis (cel metalic)! Nu exista nicio alternativa – nici pontoane, nici tuburi!

podulS-a "rezolvat"! Podul de la Maracineni a fost inchis (cel metalic)! Acum incepe calvarul! Nu exista alternativa de mers spre Moldova decat ocolirea a zeci de kilometri pe la Berca, unde si acel pod peste Buzau este subred. La fel si cel de la Ramnicu Sarat. Nu s-au aprobat alte alternative! Armata nu a dat voie sa se contruiasca podul de pontoane iar oficialii nu au facut nici macar vechiul drum "pe tuburi" de frica repercursiunilor legale.

Guvernul nu vine la Buzau - a primit ordin! Asadar ce ramane? Calvarul circulatiei rutiere, a pietonilor si speranta ca totul va dura mai putin de...un an! Cei mai afectati - soferii si navetistii care trec pe podul Maracineni care trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare in urmatorul an de zile. Oficial, de luna aceasta, timp de 8 luni se inchide complet calea 2 de pe podul Maracineni pentru reparatii capitale. COMUNICAT CNAIR:

Incepând de mâine, 19.04.2018, vor demara lucrările de reparații la podul situat pe DN2, km 114+570, Mărăcineni, județul Buzău. În urma consultărilor purtate cu reprezentanții administrației publice locale, poliției rutiere și a principalelor asociații profesionale ale patronatelor din transporturi, pe perioada desfășurării lucrărilor, circulația vehiculelor rutiere se va desfășura astfel:

a)     în zilele de luni până joi, inclusiv, circulația se va desfășura în ambele sensuri, pe podul nou de la Mărăcineni, pe o banda pentru fiecare sens de deplasare, traficul rutier va fi semaforizat și dirijat de piloți de trafic cu sprijinul poliției rutiere; b)     circulatia vehiculelor rutiere cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane este restricționată în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, după cum urmează:

- vineri între orele     10:00 - 22:00; - sâmbătă între orele   8:00 - 18:00; - duminică între orele 12:00 - 22:00;

Circulația vehiculelor rutiere cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 tone, cu excepția vehiculelor destinate exclusiv transportului de persoane este restricționată și în zilele de sărbătoare legală, după cum urmează:

- 30 aprilie și 1 Mai - între orele 12:00 - 22:00; - 27 mai și 28 mai (prima și a doua zi de Rusalii) - între orele 12:00 - 22:00; - 15 august (Adormirea Maicii Domnului) - între orele 12:00 - 22:00;

În vederea fluidizării traficului, pe toată perioada desfășurării lucrărilor de reparații, participanții la trafic pot utiliza următoarele rute alternative:

pentru relația Buzău - Râmnicu Sărat:

-     DN2B: Buzău - Făurei - Varianta Brăila; DN22: Varianta Brăila - Grădiștea - Râmnicu Sărat; -     DN2B: Buzău - Făurei - Varianta Brăila; DN23: Varianta Brăila - Măicănești: DN23B: Măicănești - Râmnicu Sărat;

pentru relația Buzău - Tecuci - Focșani: -     DN2B: Buzău - Făurei - Varianta Brăila - Șendreni; DN25: Șendreni - Tecuci; DN24:Tecuci - Tișita; DN2: Tișita - Focșani;

pentru relația Ploiești - Focșani, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone și înălțimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul:

-     DN1A: Ploiești - Varianta Brașov; DN11: Varianta Brașov - Târgu Secuiesc; DN2D:Târgu Secuiesc - Focșani;

pentru relația Brașov - Focșani, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone și înălțimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul:

-     DN11: Brașov - Târgu Secuiesc; DN2D: Târgu Secuiesc - Focșani;

pentru relația Brașov - Bacău, vehiculele cu masa totală de până la 40 de tone și înălțimea totală mai mică de 3,60 m, pot utiliza traseul:

-     DN11: Brașov - Chichiș; DN12: Chichiș - Sfântu Gheorghe - Miercurea Ciuc; DN12A: Miercurea Ciuc - Comănești; DN2G: Comănești - Moinești – Bacău.

Participanții la trafic sunt rugați să respecte indicațiile piloților de trafic și restricțiile instituite temporar.

 

Iata anuntul Prefecturii si al Ministerului Transportului de acum ceva timp:

“Prefectul Judetului Buzau, Carmen Ichim, s-a intalnit in data de 23 octombrie 2017 cu reprezentanti ai Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Sectia de Drumuri Nationale Buzau, ai firmei de constructii care a castigat licitatia pentru reabilitarea podului vechi de la Maracineni, cu proiectantul lucrarii, dirigintele de santier, precum si cu reprezentanti ai Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, pentru a discuta despre detaliile tehnice ale proiectului amintit si despre modalitatile de reducere a impactului lucrarilor asupra circulatiei rutiere pe DN2 E85, in zona acestui obiectiv si pe raza municipiului Buzau.

     Prefectul Judetului Buzau a fost informat ca, la acest moment, s-a emis de catre Ministerul Transporturilor autorizatia de construire pentru ”Lucrari de intretinere periodica la pod pe DN2 km 114+570 (calea 2) peste raul Buzau”, ordinul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti de incepere a lucrarilor si a fost predat de Sectia de Drumuri Nationale Buzau amplasamentul catre firma executanta (Freyrom SA Pitesti).

     Potrivit solutiei tehnice adoptate in cadrul proiectului, principalele etape in calendarul lucrarilor sunt:

-           Organizarea de santier – pana pe data de 10 noiembrie 2017;

-           Lucrari de consolidare/reparatii la pilele (picioarele) podului si la alte elemente structurale, fara inchiderea circulatiei rutiere pe calea 2 (pana in luna martie 2018);

-           Inchiderea completa a circulatiei rutiere pe calea 2 si devierea intregului trafic auto in ambele sensuri pe calea 1, incepand din luna martie 2018, pana la finalizarea lucrarilor programate sa dureze 8 luni.

     Prefectul Carmen Ichim a solicitat conducerii Sectiei de Drumuri Nationale sa asigure in cel mai scurt timp posibil presemnalizarea si semnalizarea corespunzatoare a zonei, pentru evitarea incidentelor nedorite si asigurarea fluentei circulatiei rutiere, iar reprezentantilor IPJ Buzau sa puna la dispozitie echipaje ale Servicului Rutier pentru dirijarea traficului pe durata derularii proiectului.

I.G.

UPDATE - Potrivit oficialilor podul de la Maracineni va fi inchis din acest weekend mai exact din data de duminica,22.04.2018.

COMUNICAT PREFECTURA:

Astăzi, 19.04.2018, orele 9,00, a avut loc la sediul Instituţiei Prefectului Judeţul Buzău o întâlnire între reprezentanţii Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean Buzău, Primăriei municipiului Buzău, Primăriei comunei Mărăcineni, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, Secţiei Drumuri Naţionale Buzău, societăţii constructoare S.C. FREYROM S.A. Bucureşti şi dirigintele de şantier, având ca obiect stabilirea principalelor repere ce trebuie realizate pentru închiderea podului metalic de la Mărăcineni.

În urma discuţiilor purtate, s-au stabilit activităţile premergătoare ce vor fi efectuate până la închiderea podului, respectiv:

-         desfiinţarea scuarului ce separă sensurile de circulaţie din imediata vecinătate a podului;

-         atenuarea diferenţei de nivel dintre sensuri la intrarea pe pod;

-         realizarea lucrărilor de racordare a DJ 203 K la DN 2 E 85;

-         semaforizarea (montarea a 5 semafoare);

-         asigurarea marcajelor şi indicatoarelor de semnalizare, inclusiv a celor de restricţie de tonaj;

-         montarea balizelor pe axul drumului.

Toate aceste lucrări premergătoare operaţiunii de închidere a podului şi începere a lucrărilor de întreţinere periodică la pod se vor efectua până duminică, 22 aprilie, orele 24,00.

Începând cu această oră, se preconizează ca podul metalic să fie închis, iar în cursul zilei de luni, 23.04.2018, se va monta instalaţia de iluminat, pentru ca lucrările de execuţie să se defăşoare şi pe timpul nopţii.

Scopul întâlnirii a vizat şi interconectarea instituţiilor publice, autorităţilor publice şi agenţilor economici cu atribuţii, astfel încât, relaţionarea bună dintre acestea să asigure, pe de o parte, realizarea în termen a măsurilor la care am făcut referire anterior, precum şi a evita orice situaţii neprevăzute ce pot interveni şi influenţa derularea proiectului sau fluenţa traficului pe drumul public.