Se apropie termenul limita. FERMIERI Nu pierdeti SUBVENTIILE AGRICOLE!
Last Updated on 17/04/2018 by Iulian Gavriluta

Subventii agricoleApel pentru toti fermierii din Romania care vor sa obtina subventii agricole pentru anul 2018. Ministerul Agriculturii si Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura informeaza ca a mai ramas numai o luna pana la incheierea campaniei de depunere a cererii unice la centrele APIA din tara.

Fermierii pot solicita subventiile APIA pana pe 15 mai, dupa ce campania de depunere a cererii unice a demarat pe 1 martie anul acesta.

APIA recomanda fermierilor:

  • sa se prezinte la centrul APIA judetean sau local de care apartin.
  • sa se intereseze de conditiile de acordare a platilor directe in sectorul vegetal si zootehnic, a ajutoarelor nationale tranzitorii si a platilor pentru masurile compensatorii de dezvoltare rurala.
  • sa completeze corect Cererea Unica de Plata pentru anul 2018 si sa identifice corect terenul agricol cu aplicatia IPA online.
  • sa se intereseze despre noile masuri derulate prin APIA: sprijin pentru crearea de suprafete impadurite, plati pentru silvomediu si clima.
  • sa prezinte functionarilor documentele necesare la depunerea cererii unice de plata.
  • sa se intereseze care sunt normele de ecoconditionalitate pe care trebuie sa le respecte daca vor sa fie eligibili la plata subventiilor agricole.

Inainte de a se prezenta la centrele APIA, fermierilor li se recomanda sa verifice in Registrul Agricol situatia terenului pe care il utilizeaza, aceasta verificare putand fi facuta la primaria pe raza caruia se afla suprafata agricola. In cazul crescatorilor de animale, se recomanda verificarea daca datele acestora sunt actualizate in Registrul National al Exploatatiilor (RNE). Aceasta verificare se face la mediul veterinar concesionar, la asociatia de crescatori sau in propriile evidente in cazul utilizatorilor SNIIA. ”Inainte de a semna, verificati inca o data Cererea Unica de Plata pentru sectorul vegetal si zootehnic”, mai recomanda oficialii APIA.

A.M.