UPDATE – Presedintele NU O REVOCA pe sefa DNA. Declaratie de presa a Presedintelui Romaniei Klaus Iohannis privind situatia procurorului sef al DNA, Laura Codruta KOVESI
Last Updated on 16/04/2018 by Iulian Gavriluta

Iohannis KovesiPreşedintele României, domnul Klaus Iohannis, susţine luni, 16 aprilie a.c., ora 18:00, o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni, anunţă Preşedinţia, într-un comunicat postat pe site.Seful statului urma să anunţe la începutul acestei săptămâni decizia cu privire la situaţia procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

 

Răspunsul public al preşedintelui vine în ceontextul în care o cerere de revocare din funcţie a şefei DNA fusese adresată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. CSM a avizat negativ propunerea lui Toader. „Prestația pe care a avut-o aseară dl Toader sincer nu mi-a plăcut, ceea ce a prezentat a fost lipsit de claritate”, spunea Iohannis, la acel moment, la sfârşitul lui februarie. „Nu au fost motive temeinice pemntru a propune revocarea, legea prevede destul de detaliat condițiile de revocare. Mult-promisul raport nu a apărut pe site-ul ministerului, nici la Administrația prezidențială”, a mai adăugat şeful statului. Preşedintele mai avusese o poziţie similară şi cu o săptămână înainte: "Momentan nu văd motive de revocare, dar s-ar putea să existe unele pe care nu le cunosc eu şi pe care le cunoaşte ministrul Justiţiei. În acest caz, domnul ministru al Justiţiei ar veni extrem, extrem de bine documentat dacă ar face o astfel de propunere. Acum nu cunosc motive de revocare. Cum s-a aflat că nu a existat niciun control la DNA în afara celui din vara anulu trecut, nu a existat nicio discuţie la nivelul DNA, m-ar surprinde ca cvasi-peste noapte să apară motive serioase şi bine fundamentate pentru o ipotetică solicitare de revocare”.

A.M.

UPDATE - Presedintele Romaniei NU O REVOCA pe sefa DNA Laura Codruta KOVESI. Potrivit Presedintelui Romaniei avizul negativ al CSM nu poate fi ignorat si de asemenea Ministrul Justitiei si CSM au concluzii diametral opuse.