ULTIMA ORA – SE SCHIMBA VREMEA! ANM anunta scaderea temperaturilor si ploi insemnate cantitativ. Vezi prognoza pe regiuni

Ploi torentialeMeteorologii anunta racirea usoara vremii si precipitatii in toate regiunile in perioada urmatoare, insa spre sfarsitul saptamanii viitoare, vremea va reincepe sa se incalzeasca.

BANAT - Dupa data de 15 aprilie se prognozeaza o scadere de temperatura, pana la valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv, maxime ce vor atinge in medie aproximativ 18 grade si minime de 6...8 grade.

 

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata si izolat, in deosebi in perioada 16 – 18 aprilie, vor fi posibile si cantitati mai insemnate.

CRISANA - Incepand de luni, vremea se va raci, astfel incat, media regionala a valorilor termice maxime va fi de 17...19 grade."Vor fi posibile ploi in fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicata in perioada 16 – 18 aprilie", precizeaza meteorologii.

TRANSILVANIA - ANM anticipeaza o scadere treptata a temperaturilor, astfel incat media maximelor termice va ajunge la 15 grade in jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior se va incalzi usor, la valori de 17...18 grade. Instabilitatea va fi in crestere si mai ales in perioada 16 – 18 aprilie vor fi ploi pe arii mai extinse si, posibil, cantitati insemnate.

MARAMURES - Dupa data de 15 aprilie, este anticipata o racire, ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv, o medie, ce nu va depasi 16...18 grade, anunta ANM. Minimele termice vor oscila, in medie, intre 6 si 8 grade, cu valori mai coborate dupa data de 19 aprilie, cand sunt estimate minime in jur de 4 grade. Vor fi posibile ploi in fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicata in perioada 16 – 18 aprilie.

MOLDOVA - Media regionala a maximelor termice va ajunge la 14...15 grade in jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior se va incalzi usor, la valori de 17...18 grade. Noptile vor fi mai racoroase, cu minime termice, ce pot scadea sub 4...6 grade. Incepand din 16 aprilie, probabilitatea precipitatiilor va creste.

DOBROGEA - Temperaturile minime, care s-au mentinut in jurul a 8 grade pana in data de 14 aprilie, scad spre 6 grade in data de 16 aprilie, dupa care vor reveni la medii de 8 grade. Pentru intervalul 16 – 22 aprilie sunt anuntate ploi.

MUNTENIA - Incepand din 16 aprilie, temperaturile medii inregistrate vor fi de aproximativ 16 grade, urmate de o usoara crestere, spre medii de 19...20 de grade. Dupa 16 aprilie minimele nocturne vor scadea la valori de 5...6 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor, pe arii restranse si in general slabe cantitativ, va fi mai ridicata pana in 22 aprilie.

OLTENIA - Temperaturile vor scadea semnificativ pana in 19 aprilie cand se vor situa in jurul a 16 grade, dupa care va urma o incalzire usoara. Minimele nocturne, pana in 17 aprilie, vor fi in scadere treptata, dar ulterior se vor mentine stationare pana la valori in medie de 6 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi in crestere, astfel incat pana in 22 aprilie vor fi conditii de ploaie aproape in fiecare zi.

Sursa꞉ ANM

Ecaterina STROESCU