PASTILA DE ISTORIE ADEVARATA! Cuvint inainte de articolul lui Cristoiu semnat evz.ro (“De ce noi, românii, nu suntem ca ungurii? Pentru că suntem babuini! România lui Cristoiu”) – corespondenta din America
Last Updated on 15/04/2018 by Iulian Gavriluta

Cristoiu istorie prefataPoate cativa dintre romani m-au condamnat aratand spre Ungaria si felul cum isi conserva securitatea si valorile ei. Cind ura exista in a analiza o situatie sa nu ai pretentia ca vezi corect. Ungaria vrem nu vrem si-a aparat natiunea. A facut tot ce trebuie pentru a se conserva si a-si aduce in fata profilele de inalta morala in speta eroii ei. Au avut curajul de a se ridica in fata unui imperiu rus in ‘56 pe cind alte tari visau sau erau resemnate. ce a urmat se stie mai putin ca si-au cistigat in demnitate si oricind dictaturilor le va fi teama de ei.

 

- au fost fideli Germaniei pina la sfirsit ceea ce noi prin tradare si manipulare regala pentru a lua bomboana de pe tort am fost impinsi intr-un razboi unde nici de forma nu am fost acceptati ca am adus ceva in acel razboi. Mai multi morti apoi o tara invinsa (Franta s-a descurcat) si platitoare 20 de ani la rusi plus deportarile criminale pe zeci de ani. Una peste alta un rege misel care a acceptat de doua ori sa fie medaliat si nefacind nimic in exil pentru tara lui in schimbul unei pensii comuniste. Sa va readuc aminte ca Horty nu a fost executat? A fost trimis in exil. La noi Antonescu a fost omorit si considerat criminal mai putin de cei de la Nurenberg.

- Ungaria si-a cistigat libertati la care noi nici ca visam pina in ‘89 unde de atunci abia acum poti vorbi de o tara asemanatoare cu Ungaria cit de cit dar unde structura societatii este complet schimbata in urma plecarii a peste 4 milioane de romani.

- Ungaria isi cistigase o oarecare libertate la care noi nu am visat pina in ‘89. O tara in care se puteau gasi conerte de muzica occidentale , reviste, literatura , libertate de credinta etc... O tara unde nu s-a ezitat aducerea valorilor exacte in invatamint in constientul si subconstienul acestui popor care poate fi numit fara rezerve "natie” - termen ce noi romanii nu-l mai avem demult..

Un adevar ce trebuie amintit

Romania a avut singele murdarit cu Imre Nagy prins de iugoslavi, dat noua si noi rusilor. Asta ar fi facut ca in anul comemorarii lui sa fim prezenti sa stim sa ne cerem scuze. Domnul Adrian Nastase a refuzat pina si prezenta nu numai la Nagy dar si la Eugen Ionescu cel declarat “Golan” alaturi de cei din Piata Universitatii. Asta era modul de rezolvare ciobanesc, fara staif. Sa mai amintesc cum ani si ani de zile mormintul lui George Enescu din marele cimitir “Pere la Chaise” din Paris era intr-o stare deplorabila pe cind zdrente de intelectuali organizau festivalul Enescu si nu erau in stare sa refaca mormintul unde numele lui Enescu era scobit in piatra nu cu niste banale litere de inox? Mai la vale se putea vedea mormintul simbolic, atentie simbolic, al lui Imre Nagy ridicat de ungurii stabiliti in Franta si nu numai. Iata cum si-au aparat virfurile politice si cum au stiut sa conserve toatea astea atit de bine. Pina si imnul de stat care incepe “Binecuvinteaza Doamne pe ungur" a fost pastrat si nu schimbat asa ca la noi de multe ori ajungindu-se pina acolo ca numele de Traian sa nu mai fie pronuntat pentru ca aveam un Traian Basescu presedinte. De anul nou, fiecare ungur se gindeste la tara lui si se roaga pentru ea.

Repet, in Romania aveau loc mutatii ordinare si perverse prin Soros. Judete fortat injectate cu bani de afara ca in cazul celor care au o majoritate de locuitori maghiari. Totul pentru destabilizare.   Dar ce puteai cere unui Petre Roman - Neulander cu tata ungur /rus /evreu ? Sa ne tina partea? Asa ca doar anume forte nationaliste din tara au ridicat problema. Asa au inceput sa fie trimisi studenti cu bursa Soros. Iata ce ajutator era acest Soros, nu? Ideea finala era perversa pentru ca au vazut ca nu se poae rupe tara sau sa inceapa un razboi civil pe cind romani gen Sabin Gherman erau cumparati si pusi sa dea cu subsemantul la "M-am saturat de Romania!" Se miza pe luare de pozitie a romanilor contra romanilor. Categoric suportul consta in manageria proasta a tarii a celor din sud care isi bateau joc de tot ce se muncea in tara. Se miza pe federalizarea tarii ceruta chiar de romani, care pe seama nemultumirilor erau cumparati pentru o idee miseleasca.

Va spun toate astea pentru ca recent s-a vorbit de instaurarea de garzi nationale in Transilvania. O porcarie care scoate in evidenta impotenta unui guvern si a unei justitii care sa isi faca datoria . Orice persoana, fie romana sau de alta nationalitate, care aduce injurii si isi bat joc de insemnele tarii sa fie arestat, amendat sau declarata persona non grata. Nu s-a facut asa ceva. Acum se mizeaza pe garzi? Drumul drept spre un razboi civil? Asa vor face si ungurii cu locurile lor si unde se va ajunge ? Se va ajunge la cele intimplate la recentul meci Juventus cu Sepsi, unde o banda sonora a facut sa ne scufundam in istorie inca vreo citiva zeci de ani. Nationalismul nu este cladit prin ura. Nu este cladit prin a-ti arata dintii si a scoate sabia pe cind situatia nu ti-o cere iar la momentele cind trebuie sa da fuga cu lasii! Romania trebuie regindita din punct de vedere al reperelor de valoare reala. Invatati, eroi nationalisti care au platit cu viata sint trecuti la index si pina mai ieri zdreanta de Roller era inca in carti. Oameni care azi vor a plati pentru nelegiuirile lor cazul Visinescu si Ficior este o rusine. Sistemul de atunci a avut mult mai multi corifei care ar trebui judecati. Dar cine sa o faca pe cind dosare de la CNSAS au fost furate. Cind si-au schimbat datele din dosare. Cind au facut pacte cu tot felul de jigodii de peste hotare ce in numele a unor comisione au distrus totul? Scolile nu mai invata nimic de eroii neamului. Nici nu stiu sa defineasca asa ceva pe cind sfintii reali ai Ortodoxiei sint amintiti doar cind se iau zile libere. Da, o tara laica. Inteleg, dar unde actualii capi de Biserica sint impotenti si aduc un prejudiciu crestinismului acestui poor prin comportamentul si viata plina de huzur. Asta face ca Romania si crestinismul sau sa fie unul traditonalist si nicidecum crestin in esenta. Este crestin la sarbatori nu si la post. Sa aduca barem o floare eroului necunoscut sau sa se stringa, sa aduca un gind celor care au casele in doliu de peste 30 de ani. Iata profilul romanului care a ajuns sa functioneze la cine plateste mai bine. La nepasare si la ridiculizarea unei credinte.

Aceste lucruri pot fi vazute ca lipsa intr-o tara ca Ungaria, Cehia, Polonia care a avut un Papa ce a ajutat la rasturnarea dictaturii comuniste. Mentionez ca nu am radacini unguresti. Bunicii mei au murit pentru tara, altii au fost deportati. Insa doar prin adevar si prin consens putem birui si sa redam Romania, romanilor. Sincer nu stiu daca voi mai prinde asa ceva dar imi fac datoria de roman prin nationalitate cu cetatenia ridicata de comunisti - sa fiu alaturi de fortele ei progresiste cu adevarat si conservatoare in ceea ce priveste valorile exacte ala acestui neam ce pe nemerit au fost trecute la index si cu buna stiinta uitate.

Ungaria a inteles mesajul britanic. A inteles ca a accepta niste cote anormale de emigranti existenta ei va fi pusa sub semnul intrebarii. Ceea ce doreste doamna Merkel este pentru ea nu pentru o Europa intreaga cu care doreste sa se joace. Chiar Orban al Ungariei a dat o solutie prin construirea uneti tari artificiale in Libia unde refugiatii sa isi gaseasca o liniste o pace.

Nu s-a dorit asta si nu se doreste dat fiind ca programul de pensii occidental este in colaps. Apoi, tarile foste comunista acceptate in UE au devenit piete de desfacere si obligate prin comisionae mari sa nu mai produca... cazul Romaniei este elcovent. Se importa tot ce se poate produce in tara unde pamantul agricol este cel mai bun din Europa si poate din lume. Repet: sa imi fie cu iertare fata de spiritele adevarate romanesti care exista si care poate se lupta cu saracia cu depresia si alte boli... as intreba acest popor daca intre Videanu, Berceanu, Iordanescu , Tiriac si altii de aceaisi teapa… fata de un Petrica Tzutzea a fost vreo diferenta? Cert este ca acest mare roman a murit in mizeri si cu prieteni inspectati de securitate dat fiind a nu fi influntati de marele roman care a facut puscarie la greu politica. Steinhardt “ortodoxit” in puscarie si Patriarhul Daniel?   Poetii actuali si cei comunisti fata de Radu Gyr, Vasile Voiculescu?

Cu bine,

Adrian George (SUA) - corespondent

P.S. Mi-as dori o Romanie cinstita unde romanul sa isi respecte inanintasii sa ii aduca pe eroii patriei in prim plan, sa construiasca asa modele pentru tinerii de azi. Pina atunci somn usor popor roman!

P.S.2 articolul semnat de Cristoiu este foarte bine venit. Insa el are si latura perversa la care comunistii arata cu degetul catre occidentul care face timpenii peste timpenii rizindu-si in miini. Daca mai tinem cont ca Magureanu (Astalos fost carutzas ungur) a fost colocatar de acelasi palier cu Cristoiu… lucrurile sint si mai clare.   Dar de multe ori "gura pacatosului adevar graiete.'"

Articolul lui Ion Cristoiu, din Evenimentul ZIlei – “De ce noi, românii, nu suntem ca ungurii? Pentru că suntem babuini! România lui Cristoiu” il puteti gasi aici:

http://evz.ro/romanii-ungurii-suntem-babuin.html