INCREDIBIL DAR ADEVARAT! Un copil s-a nascut la 4 ani dupa moartea parintilor sai. Citeste aici o poveste cutremuratoare
Last Updated on 14/04/2018 by Iulian Gavriluta

Nou nascutUn copil s-a nascut in China la patru ani dupa moartea parintilor sai, dupa ce bunicii au reusit sa recupereze un embrion care a fost ulterior implantat la o mama purtatoare, scrie presa chineza, preluata de AFP. Copilul, botezat "Tiantian", s-a nascut in 9 decembrie, a scris in aceasta saptamana ziarul Xinjingbao (Beijing News). "Zambeste tot timpul. Are ochii mamei sale dar seamana mai degraba cu tatal sau”, a declarat una dintre bunici.

Parintii sai, Shen Jie si sotia sa Liu Xi, urmau un tratament impotriva infertilitatii cand au murit in 2013 intr-un accident rutier. Cei patru bunici au dus o lupta indelungata pentru a obtine posesia embrionilor fertilizati intr-un spital din Nankin (est). Mamele purtatoare sunt interzise in China astfel incat bunicii au mers in Laos.„Ne-am gandit intai sa mergem cu avionul, dar toate companiile aeriene au refuzat la bord flaconul de azot lichid in care se aflau cei patru embrioni”, a povestit un specialist in fertilizare care a ajutat cele doua familii. Pretiosul flacon a ajuns deci in Laos cu masina, iar apoi mama purtatoare a venit in China sa nasca. Bebelusul a ramas doua saptamani in spital, timp in care cei patru bunici au dovedit prin teste ADN gradul de rudenie. Acest eveniment a starnit ample dezbateri pe retelele sociale din China, unde numerosi comentatori au cerut legalizarea mamelor purtatoare. Incepand cu 2016, chinezii au dreptul la doi copii, dupa trei decenii de politica a copilului unic. Unul dintre bunicii copilului a declarat ca asteapta ca acesta sa mai creasca pentru a-i explica ce s-a intamplat cu parintii sai. "Pana atunci, ii spunem ca traiesc in strainatate".

Sursa꞉ hotnews.ro

A.D.