“Sunt legat de Buzău prin tatăl meu” Ionut Lupescu, în campanie la Buzău
Last Updated on 13/04/2018 by Iulian Gavriluta

lupescu burleanuAflat în plină campanie in toate județele țării pentru alegerile de săptămână viitoare de la Federația Română de Fotbal, fostul internațional Ionuț Lupescu a poposit și la Buzău, însoțit de către bunul său prieten, Florin Raducioiu. Mai precis, Lupescu s-a deplasat la sediul AJF unde a fost întâmpinat de președintele Adrian Petre și de alți oameni de fotbal precum George Timiș, Romeo Stan, Gheorghe Guiu, Iulian Trăsnea, Vali Stan sau Patrick Benga.

De asemenea, a fost prezent și primarul de la Râmnicu Sărat, Sorin Carjan, ca reprezentanț al cluburilor locale de fotbal, futsal și fotbal feminin. Descinderea lui Lupescu la Buzău, pe de o parte firească, a fost totuși una surprinzătoare daca ținem cont, ca, cel puțin teoretic, aici este un teren ostil pentru acesta. Asta deoarece, in mediile influente din fotbalul buzoian Lupescu nu se bucura de popularitatea lui Burleanu.

Ionuț Lupescu s-a interesat de soarta fotbalului de pe aceste meleaguri, a făcut referire la defuncta 'Gloria' și a povestit despre performantele realizate de tatăl său dar și despre neînțelegerile cu mai marii acelor ani cu care s-a confruntat regretatul și reputatul tehnician Nicolae Lupescu, la cârma formației buzoiene in anii '80, când echipa fanion a județului nostru evolua cu succes în prima ligă.

Acesta a mai adăugat că locul Gloriei este in primul eșalon fotbalistic și speră că așa va fi la un moment dat.

După cum este bine știut, Buzăul va avea 11 voturi la alegerile pentru funcția de președinte al FRF, iar acestea, in majoritatea lor, se vor îndrepta, cu siguranță, către Răzvan Burleanu, actualul șef de la federația de specialitate.

Dar, ca și în sport, surprizele nu pot fi niciodată excluse și așteptăm cu mare interes finalizarea alegerilor. Nu trebuie neglijat nici Marcel Pușcaș, un alt candidat la președinția Federației Române de Fotbal care poate da peste cap toate pronosticurile.

De va câștiga Burleanu, dacă se va impune Lupescu sau daca va triumfa Pușcaș, rămâne de văzut miercurea viitoare.

C.P.