Sanctiunile mai severe ar rezolva astfel de situatii? Desi l-a vazut beat bine i-a dat masina sa o conduca. Au fost prinsi de politisti buzoieni si s-au ales cu dosar penal
Last Updated on 12/04/2018 by Iulian Gavriluta

Alcoolemie la volanConducerea sub influenta bauturilor alcoolice este una dintre cauzele producerii accidentelor de circulatie. Consumand alcool sau alte substante psihoactive, te pui in pericol pe tine, pe ceilalti participanti la trafic si totodata risti sa fii tras la raspundere contraventionala, penala, iar dupa caz si la plata unor despagubiri civile.

 

Politistii buzoieni au efectuat 118 testari cu aparatele etilotest, au retinut trei permise de conducere si au intocmit un dosar penal, in cazul unor conducatori auto depistati sub influenta alcoolului. Astfel, politisti din cadrul Sectiei de politie rurala Beceni, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu au depistat in trafic pe raza localitatii Sarulesti, un conducator auto in varsta de 51 de ani, din localitate, care prezenta halena alcoolica. In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o concentratie alcoolica de 0.78 mg/l alcool pur in aerul expirat, cel in cauza fiind condus la o unitate medicala pentru recoltarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.Totodata, in autovehicul a fost identificat si un barbat de 52 de ani din aceiasi localitate, banuit ca a incredintat vehiculul spre conducere desi avea cunostinta ca respectivul se afla sub influenta bauturilor alcoolice. Politistii au intocmit dosar penal pe numele celor doi, sub aspectul conducerii unui autovehicul sub influenta alcoolului, dar si sub aspectul incredintarii autovehiculului spre a fi condus unei persoane, aflata sub influenta alcoolului ori care nu detine permis de conducere. Politistii buzoieni se vor afla permanent la datorie pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta rutiera, precum si pentru depistarea conducatorilor de vehicule care nu respecta normele rutiere in vigoare, punandu-i in pericol si pe ceilalti participanti la trafic.

Ecaterina STROESCU