ATENTIE, Legea pietelor A FOST MODIFICATA! Cat timp sunt acum valabile Atestatele de producator si Certificatele de comercializare?
Last Updated on 12/04/2018 by Iulian Gavriluta

Legea pietelorGuvernul a modificat Legea Pieţelor (nr. 145/2014, modificată ulterior prin Legea nr. 70/2018), stabilind că formularele Atestatelor de producător şi Carnetelor de comercializare aflate pe stoc se pot folosi până pe 30 iulie 2018. Potrivit legislaţiei existente, comercializarea de către producătorii agricoli persoane fizice, a produselor proprii, se face numai pe baza Atestatului de producător şi a Carnetului de comercializare.

 

Iar modificările presupun ca Atestatele de producător şi Carnetele de comercializare a produselor agricole să fie emise pentru o perioadă de 7 ani. „Din cauza faptului că nu este reglementată o perioadă de tranziţie până la emiterea noilor formulare, producătorilor agricoli care doresc să comercializeze produsele proprii în piaţă nu le pot fi eliberate Atestatele de producător şi/sau Carnete de comercializare. Emiterea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului ce legiferează o măsură tranzitorie are ca scop evitarea unui blocaj în ceea ce priveşte accesul la piaţă a producătorilor agricoli, a persoanelor fizice”.Prin urmare, formularele Atestatelor de producător şi Carnetelor de comercializare aflate pe stoc se pot folosi până în data de 30 iulie 2018.

Sursa꞉ agrointel.ro

A.M.