LIVE – Mark Zuckerberg ”dă socoteală” în fața Congresului American despre Cambridge Analytica. FACEBOOK isi incepe declinul?
Last Updated on 10/04/2018 by Iulian Gavriluta

FacebookLa aproximativ o lună după ce a izbucnit scandalul legat de Facebook și Cambridge Analytica, Mark Zuckerberg a fost chemat în fața Congresului Statelor Unite. Mark Zuckerberg este CEO-ul și fondatorul Facebook. Deși amploarea rețelei de socializare a explodat în ultimii ani, principiile de bază pe care funcționează platforma rămân în continuarea cele definite de Zuckerberg în urmă cu aproximativ 14 ani.

 

Mai mult decât atât, spre deosebire de alți directori de companie, fondatorul Facebook continuă să se implice în activitățile de zi cu zi ale celei mai mari rețele de socializare.În ultimele săptămâni, imaginea Facebook a fost pătată la nivel global din cauza modului facil în care o compania terță a obținut informații private despre 87 de milioane de utilizatori ai rețelei. Partea și mai tristă este că respectivele date au fost agregate de către Cambridge Analytica și folosite în scopuri malițioase. Este foarte probabil ca rezultatul alegerilor din SUA să fi fost influențat din cauza modului permisiv în care orice aplicație pe care te autentifici cu contul tău de Facebook are acces la un volum absurd de mare de date. Între timp, oficialii Facebook au mai încercat să-și spele din păcate și au schimbat radical regulile jocului. De la începutul lunii aprilie, nici un joc sau aplicație pe care te autentifici cu datele de Facebook nu-ți mai poate accesa detalii private despre relație, religie, orientare politică și nu numai.

E.S.

 

https://www.youtube.com/watch?v=cyJosQBtzsw