Ce parere aveti de asta? Tigarile electronice vor fi INTERZISE IN PUBLIC, dupa modelul altor tari civilizate – Raed Arafat
Last Updated on 10/04/2018 by Iulian Gavriluta

Tigari electronice interziseSecretarul de Stat Raed Arafat sustine necesitatea introducerii in spatiile publice a restrictiilor pentru tigarile electronice si dispozitivele care incalzesc tutunul, la fel ca pentru tigarile clasice, citand un studiu prezentat de postul de televiziune CNN potrivit caruia, in perioada 2011 - 2015, s-a inregistrat o crestere de 900 la suta a utilizarii tigarilor electronice in licee.

 

Raed Arafat a postat, luni, pe Facebook un mesaj in care vorbeste despre necesitatea impunerii de restrictii pentru tigarile electronice si dispozitivele care incalzesc tutunul. Mesajul este insotit de un articol CNN care vorbeste despre o crestere cu 900 la suta a utilizarii tigarilor electronice in licee. „900% crestere in utilizarea tigarilor electronice in scoli, in perioada 2011-2015. Un raspuns clar la cei care spuneau ca astfel de produse nu sunt destinate copiilor si nu influenteaza adolescentii. Vorbim de tigarile electornice care se afla pe piata mult inaintea dispozitivelor care incalzesc tutunul. Urmeaza sa vedem in viitor si impactul noilor dispozitive intrate pe piata recent. Este clar ca trebuie actionat urgent prin interdictia promovarii si a utilizarii in spatiile publice aplicand reguli similare celor aplicabile tigarilor clasice pentru toate aceste dispozitive!”, scrie Arafat pe Facebook. Acesta nu este primul mesaj al secretarului de stat in Ministerul Afacerilor Interne impotriva fumatului. In 21 martie vorbea despre necesitatea ca parlamentarii sa initieze un proiect legislativ „incat sa oprim recrutarea noilor generatii de fumatori de catre comerciantii mortii”, iar anterior despre interzicerea publicitatii la fumat in locurile publice.

Sursa: News.ro

Ecaterina STROESCU