Olimpiada Nationala de Limbi Romanice- Limba Franceza, la final

olimpiada pleseaMinisterul Educatiei Nationale si Inspectoratul Scolar Judetean Buzau au organizat, la Liceul Pedagogic Spiru Haret Buzau, Olimpiada Nationala de Limbi romanice - Limba Franceza, in perioada 2-6 aprilie 2018, o editie de succes, datorita rezultatelor foarte bune ale elevilor, cat si activitatilor propuse de organizatori.

 

La aceasta editie, organizatorii i-au recompensat, prin diplome de participare si medalii, pe toti cei 291 de elevi si 43 de profesori participanti, pentru competentele lor in limba franceza. Evenimentul s-a desfasurat joi seara, dupa concertul de gala sustinut de KEO, ambasador al francofoniei.

Cu aceasta ocazie, dna Catalina Spinu, coordonatoare de programe si proiecte la BRECO al OIF, a oferit, prin tragere la sorti, tablete pentru 4 din cei 27 de elevi care au obtinut punctaj maxim la proba B, orala.

In premiera, Delegatia Valonia –Bruxelles la Bucuresti, reprezentata de dl Delegat Eric Poppe, a acordat, tot prin tragere la sorti, doua burse pentru profesorii coordonatori ai elevilor premianti: dna Petre Daniela, Scoala Gimnaziala Al I Cuzau, Braila si dna Mara Romocia Maria, Liceul Teoretic J L Calderon, Timisoara.

Festivitatea de premiere a avut loc vineri, la Sala Mare a Consiliului Judetean Buzau, in prezenta reprezentantilor organizatorilor si a invitatilor de onoare, dl Michel Monsauret, atasat de cooperare educativa la Ambasada Frantei si a dlui Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau, partener principal al olimpiadei.

Dna Manuela Delia Anghel, inspector general in MEN, a apreciat rezultatele de exceptie ale elevilor participanti, acordand diplomele din partea MEN pentru cele 39 de premii si 40 de mentiuni. Inspectoratul Scolar Judetean Buzau a acordat de asemenea mentiuni speciale tuturor elevilor care au obtinut peste 80 de puncte, la aceasta editie a olimpiadei nationale de limba franceza, alaturi de cadouri oferite de Centrul Cultural Francofon Buzau si partenerii din campania Excelenta pentru excelenta.

In premiera, laureatii au primit premii remarcabile si de la partenerii internationali ai Centrului Cultural Francofon Buzau: Institutul Francez din Bucuresti (39 de premii), Delegatia Valonia Bruxelles (pentru elevii de gimnaziu), Ambasada Elvetiei (pentru elevii care au obtinut premiul al II-lea) si Agentia Universitara a Francofoniei (pentru premiul al III-lea).

Marele Premiu al acestei editii a fost decernat de catre InnoHub Academy celor trei elevi care au obtinut cel mai mare punctaj din concurs (99 de puncte): Acikalin Meryem si Bourceanu Andrei de la Scoala Centrala din Bucuresti si Burtea Daria- Teodora de la CN Al I Cuza din Alexandria.

In calitate de gazde, am dori sa le transmitem felicitari elevilor laureati si profesorilor coordonatori si sa le multumim tuturor partenerilor locali si internationali care au contribuit din plin la organizarea si desfasurarea acestei editii apreciate la modul superlativ de participanti.

Inspector scolar general,

Prof. Florina STOIAN

Inspector scolar pentru limbi romanice,

Presedintele Centrului Cultural Francofon Buzau,

Prof. Maria –Monalisa PLESEA