Este bine? 14 localitati din Buzau care vor avea INTERNET GRATUIT
Last Updated on 07/04/2018 by Iulian Gavriluta

WIFI FreePeste 10.000 de municipalitati vor beneficia gratuit de internet prin intermediul unui program al Uniunii Europene de implementare a retelelor Wi-Fi gratuit, arata reprezentanta Comisiei Europene în Romania. Concret, Uniunea Europeana va aloca 120 milioane euro pentru acest proiect.

Potrivit comunicatului de presa, programul, al carui principiu a fost anuntat în 2016 de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul sau despre „starea Uniunii”, vizeaza sa distribuie în 6.000, pana la 8.000 de orase si sate, din toate statele membre, „bonuri de cumparaturi” în valoare de 20.000 de euro, care sa permita realizarea lucrarilor de instalare a internetului wireless. Ideea este simplificarea la maxim a procedurilor pentru a face acest serviciu accesibil inclusiv pentru primarii de satucuri, care nu sunt la curent cu formalitatile europene, uneori complexe. Pentru a cere aceste bonuri, reprezentantii colectivitatilor locale vor putea sa se conecteze la site-ul dedicat, unde vor gasi si o lista cu firmele autorizate sa faca lucrarile de instalare. Din judetul Buzau au fost selectate localitatile꞉ Balta Alba, Beceni, Bradeanu, Glodeanu Sarat, Glodeanu-Silistea, Mihailesti, Municipiul Buzau, Municipiul Ramnicu Sarat, Murgesti, Oras Nehoiu, Padina (Buzau), Posta Calnau, Topliceni, Valea Salciei.

Cum vor fi distribuite bonurile  

Companiile, în baza bonului, se vor adresa apoi autoritatile europene, pentru a fi platite. Colectivitatile care vor sa beneficieze de sistem trebuie sa se angajeze sa finanteze, cel putin trei ani, mentenanta punctelor de conexiune si costul abonamentului catre operatorii care vor furniza internet.   Bonurile vor fi distribuite pe principiul „primul venit, primul servit”, dar Comisia a prevazut un mecanism pentru a asigura o repartizare geografica echitabila. Consultati aici lista localitatilor din Romania care s-au înscris pentru a beneficia de acest proiect. Lista localitatilor ce beneficiaza de INTERNET GRATUIT poate fi consultata accesand꞉ www.wifi4eu.eu

Sursa - adevarul.ro

A.M.