VIDEO – Despre arta incondeierii oualor cu mesterul popular IOANA MATEI, buzoianca ce face minuni cu condeiul… la INTERVIURI ALTFEL de la TV NEWS Buzau
Last Updated on 06/04/2018 by Iulian Gavriluta

Oua incondeiateAi zice ca-i doar suflet intr-o mana de om...Si este mult suflet cald si bland intr-un trup firav...Este mesterul popular IOANA MATEI, din localitatea buzoiana Vintila Voda, nascuta in localitatea Manzalesti care face din incondeierea oualor o mare arta.

 

Am gasit-o in atelierul ei de lucru, unde condeiul aluneca usor pe coaja firava de ou, unde traditia si talentul se imbina, unde simti mosii si stramosii cu obiceiurile lor. Frumos, in jur o bogata colectie de costume populare traditionale vechi de zeci si chiar peste 100 de ani. Este locul unde motivele traditionale sunt pictate cu ceara, unde aripile ingerilor se deschid sa te cuprinda intr-o imbratisare protectoare, o simfonie in alb si rosu... Ioana MATEI ne-a impartasit din arta incondeierii in cele mai mici detalii, despre povestea oualor mestesugite la Vintila Voda - Buzau care au depasit demult granitele judetului, ale tarii si chiar ale continentului. Urmariti Emisiunea INTERVIURI ALTFEL si veti afla cum ajunge o coaja alba de ou sa te incante printr-o incondeiere desavarsita.

Sarbatori de Paste binecuvantate!

REDACTIA

https://www.youtube.com/watch?v=H5xRlnLwvH0&feature=youtu.be