SUNT LA DATORIE! Pentru Sarbatori Pascale in siguranta peste 180 de politisti buzoieni vor fi zilnic in strada. Citeste aici sfaturile angajatilor MAI

Politia la datoriePolitistii buzoieni vor fi la datorie pentru ca intreaga comunitate sa se bucure in liniste si siguranta de Sfintele Sarbatori de Paști. Peste 180 de politisti vor fi zilnic in strada, suplimentar fata de dispozitivul curent și vor avea ca prioritate prevenirea evenimentelor neplacute, protejarea drepturilor și libertaților cetațenilor, precum și salvarea de vieți.

 

 

Astfel, in perioada 6 – 9 aprilie a.c., zilnic, peste 180 de polițiști de la ordine publica, rutiera, investigatii criminale, economic, arme, transporturi și de la alte structuri se vor afla in strada și in proximitatea lacasurilor de cult sau a locurilor unde au loc manifestari publice circumscrise acestor sarbatori. Zilnic, peste 90 de patrule de siguranta publica, pedestre si auto, vor actiona pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale. De asemenea, se vor institui dispozitive mixte de ordine și siguranța publica, in zona celor lacașurilor de cult. Activitatile vor fi desfasurate in sistem integrat, impreuna cu celelalte institutii cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice. Pentru fluidizarea traficului rutier si prevenirea producerii unor evenimente grave, politistii de la rutiera vor actiona pe drumurile publice, in zona lacasurilor de cult religios, pe principalele artere din zonele turistice si pe traseele de acces catre aceste zone. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe langa prezența activa in trafic, polițiștii vor folosi cu precadere si aparatele radar.

Suntem la datorie!

Cand aveti nevoie de noi, apelati cu incredere 112 - Apelul Unic de Urgenta!

Pentru a va bucura in liniste de Sfintele Sarbatori de Pasti, Inspectoratul de Politie Judetean Buzau va recomanda sa aveti in vedere un minim de masuri de autoprotectie.

La cumparaturi:

 • manifestati prudenta in magazinele aglomerate, supravegheati-va geanta si nu o plasati in cosul de cumparaturi de unde poate fi sustrasa cu usurinta;
 • nu luati asupra dumneavoastra sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumparaturile planificate in acea zi;
 • pastrati banii in geanta, borseta sau intr-un buzunar inaccesibil si nu in sacosa de cumparaturi;
 • cand sunteti impins in aglomeratie, verificati-va imediat buzunarul cu bani sau geanta pentru a fi siguri ca nu sunteti victima unei inscenari a unui hot;
 • cand achitati diferite bunuri, nu scoateti toti banii pe care ii aveti asupra dumneavoastra;
 • obiectele tentante (telefoane mobile, genti) lasate la vedere in masina, pot reprezenta adevarate „cadouri” pentru hoti.

                  

In cazul in care plecati de la domiciliu de Pasti, indiferent de perioada in care lipsiti, pentru ca revenirea sa va fie lipsita de surprize neplacute, nu neglijati urmatoarele aspecte:

 • rugati un vecin de incredere sa tina sub observatie casa si sa anunte imediat politia daca observa o persoana suspecta care stationeaza fara motiv in fata usii sau care incearca sa descuie usa;
 • spuneti numai persoanelor de incredere cand plecati de acasa pentru mai multe zile;
 • inchideti si asigurati la plecare toate usile si geamurile casei;
 • atunci cand parasiti locuinta, o lumina aprinsa sau un aparat de radio in functiune pot deruta eventualii musafiri nepoftiti;
 • obiectele de valoare mare si volum mic sau banii vor fi intotdeauna in atentia infractorilor, deci nu le lasati in locuinta.

Daca se intampla sa fii victima unei infracțiuni comise in trenuri, stații CFR, autogari sau aerogari, mergi imediat la cea mai apropiata unitate de poliție transporturi sau suna la 112 și da-le polițiștilor toate informațiile!

In noaptea de Inviere:

 • evitati persoanele turbulente sau in stare de ebrietate;
 • nu lasati copiii nesupravegheati si nu le permiteti sa consume alcool;evitati afisarea cu bijuterii ori sume mari de bani si nu faceti referiri la bunurile de valoare pe care le aveti asupra dumneavoastra;deplasati-va in grup si nu raspundeti la provocarile altor persoane;nu acceptati compania persoanelor necunoscute.

Recomandari pentru conducatorii auto:

 • Circulati cu viteza adaptata permanent conditiilor din trafic, in special cand se circula in coloana si nu uitati de politetea rutiera. De asemenea, pentru un plus de siguranta, in mers, mariti distanta dintre vehicule.
 • Conduceti prudent, fara bruscarea comenzilor autoturismului, asigurati-va temeinic inainte de efectuarea fiecarei manevre si evitati depasirile care, in conditii de vizibilitate redusa sau carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
 • Respectati regimului legal de viteza! Politistii rutieri reamintesc ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.
 • Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia si sa traverseze numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in siguranta. Este recomandat sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.

E.S.